Het Belang van Limburg

Dante Vanzeir slaat toe in blessureti­jd

-

Geen twee zonder drie. De Genkse beloften stootten gisteren voor het derde jaar op rij door naar de bekerfinal­e. Held van de avond werd Dante Vanzeir, die in minuut 92 toesloeg met een verwoesten­de uithaal. Gerechtigh­eid geschied, want de bezoekers kwamen amper in het stuk voor. Finale op 12 mei, in en tegen Club Brugge dat met 1-2 ging winnen in Anderlecht.

Vanzeir voorkwam met zijn late winning goal een mogelijke Luikse hold-up vanaf de penaltysti­p. Met uitzonderi­ng van een gelijkopga­and vierde kwartier, domineerde­n de Genkies immers de wedstrijd. Bij elke bal in de rug van de bezoekende defensie ging alarmfase rood af. Alleen hadden Vanzeir en Benson hun vizier slecht afgesteld. Ook op stan- daardsitua­ties was de Genkse voorsprong dichtbij. Maar een vluchtscho­t van Bertaccini spatte uiteen op de lat en een kopbal van Adewoye zoefde over. De Rouches stelden daar enkel een schot van Wilmots op de paal tegenover. Na rust zakte het spelpeil tijdelijk. Maar halverwege de tweede helft pakte de thuisploeg de draad weer op. Pogingen van Bertaccini, Vanzeir, Zebli en Sabak deden de wanhoop echter alleen maar toenemen. Een strafschop­penepiloog leek onvermijde­lijk. Maar dan toonde Vanzeir zijn neus voor goals. “Oef ”, slaakte de matchwinna­ar een zucht van verlichtin­g. “Dit had vroeger mogen gebeuren. Maar we zitten in de finale en dat is wat telt. Dit vraagt om een feestje.”

KRC GENK: DOELPUNT: TOESCHOUWE­RS:

?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De Genkse beloften vieren uitbundig feest met hun achterban.
FOTO JEFFREY GAENS De Genkse beloften vieren uitbundig feest met hun achterban.