Het Belang van Limburg

“Hem wat plagen”

Broers Kerkhofs spelen voor het eerst en het laatst tegen elkaar

- Ben SAELMANS

Afgelopen weekend stond de derby tussen Ellikom (4C) en Wijshagen op het programma. Los van de afgetekend­e 0-5-overwinnin­g van Wijshagen was er nog een opvallend moment. Zo speelden de broers/doelmannen Koen (Ellikom) en Bart Kerkhofs (Wijshagen) tegen elkaar.

“Ik moet toch wel toegeven dat ik met gezonde spanning naar dit duel heb toegeleefd”, opent Koen Kerkhofs. “We verloren dan wel met 0-5, maar toch denk ik dat ik kan terugblikk­en op een goede wedstrijd. Aan de tegendoelp­unten kon ik weinig doen. Ik heb toch nog enkele reddingen kunnen doen. Het is natuurlijk jammer dat we in Ellikom geen resultaat hebben kunnen neerzetten, maar Wijshagen was gewoon beter. Het was trouwens niet alleen de eerste keer dat we tegen elkaar speelden, maar ook de laatste keer. Na dit seizoen hang ik mijn handschoen­en aan de haak en ga ik bij het bestuur van de club,” aldus de jongste broer (22).

“Ik was blij dat mijn broer na enkele weken bank zitten weer terug in het doel stond”, reageert Bart Kerkhofs. “Het blijft toch speci- aal om tegen je broer te spelen. Ik vind dat hij kan terugblikk­en op een prima wedstrijd. We hebben allebei wel één minder momentje gehad, maar dat bleef gelukkig zonder gevolgen. Over de hele wedstrijd gezien heb ik eigenlijk niet veel werk gehad. Ik ben vooral blij met de zege en of ik mijn broer daar nog mee zal plagen? Een beetje hé”, grapt de 24-jarige doelman.

 ?? FOTO MIST ?? Koen en Bart Kerkhofs.
FOTO MIST Koen en Bart Kerkhofs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium