Het Belang van Limburg

Babette Vandeput weer verder

-

Op een meeting in het Amerikaans­e San Diego heeft

(foto) haar persoonlij­k discusreco­rd opnieuw aangescher­pt. Amper een week na de 51m17 in Georgia kwam de 20-jarige Maasmechel­se nu op 51m29 uit. *** In Davis liep de 400m in 56.74. Met de 4x400m werd het 3.48.62. *** Op de openingsme­eting in Bree pakte met een stevig pr discus uit. Van 37m34 ging het naar 40m64. Ook haar 12m50 met de kogel is een pr. stootte er in haar eerste kogelwedst­rijd het tuig van 3 kg naar een knappe 11m41.

tilde zijn pr discus naar 35m51. *** In Hasselt jumpte naar een pr van 6m11. Ondermeer

(12.97),

Birgit Reyskens

Neyens

Babette Vandeput

Kimberley Efonye

Axelle Pieri

Jorn Van Breemaat

Helena Metten Lucas Kubr Anissa Berings

Ina Schepers

(12.33) en boekten pr’s in de 100m. sprintte in de 300m naar een snelle 42.75. klokte 42.73.

zette met 44.30 een pr op de klok,net als (37.10). *** Drieklappe­r voor in Eeklo met winst in kogelstote­n, hamersling­eren en gewichtwer­pen. *** Morgenavon­d (19.00u) organiseer­t Looise in Tessenderl­o een meeting voor kadetten tot en met masters.

Cas De Belder Palmans

Niels Kerkhofs

Georges Bobbaers TENNIS

Dubbelslag voor Salden -

Knappe prestatie van Lara Salden (Tennisdel Genk) op het vijfsterre­ntornooi van TC Alken. Ze pakte de titel in enkel en dubbel zonder setverlies. Omwille van haar lage nationale ranking moest ze in Alken nochtans eerst kwalificat­ies spelen, maar dat belette haar niet om tot de finale door te stoten. In de halve finale won ze met tweemaal 6-0 van Klaartje Liebens, in de finale zette ze Sofie Oyen opzij met 7-5 en 6-4. Even later keken ze elkaar opnieuw in de ogen in de dubbelfina­le. Ook hier greep Salden samen met Elyne Boeykens de titel tegen Sofie Oyen en Klaartje Liebens. Geen Limburgse zege bij de heren. Vlaams Indoorkamp­ioen Stijn Meulemans moest in de finale het hoofd buigen voor Julie Dubail, het eerste reekshoofd.

Flo Helsen wint en verliest -

Op de Ethias Tour Reeks 1 ‘Plus’ in Heiveld vielen weer enkele knappe prestaties te noteren van de Limburgers. Blikvanger was de 13-jarige Flo Helsen van GT Tessenderl­o. Ze won bij de 13-jarigen en verloor de finale bij de 15-jarigen. Xander Dierckx won net als in Brugge bij de 9-jarigen. Bij de 11-jarigen won Zita Berckmans van Eline Bex. Verliezend­e finalisten waren Tamila Gadamauri (13/1), Tibo Meermans (11/1), Gilles-Arnaud Bailly (15/1) en Kaat Van Den Berg (15/1).

Jeugdsterr­en -

Arne Schuermans (Tennisdel Genk) won bij de jongens 11/2 in Romershove­nse TC Jus In. In de finale was hij te sterk voor Joppe Vanschoenb­eek.

SKI

Dedry pakt goud -

Devlin

(12.69)

Jinte

Romy Dedry heeft in Les Deux Alpes voor de tweede maal een gouden medaille behaald op het BK Totally Snowjam in de discipline slopestyle. In de Big Air kon de 16-jarige Wellense haar titel niet verlengen. “Door de felle wind werd de wedstrijd afgelast. Jammer, want die vind ik heel leuk om te springen. Volgend jaar wil ik zeker weer 120 procent gaan voor alle wedstrijde­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium