Het Belang van Limburg

“Niet genoeg vraag naar woningen”

- Johnny GEURTS

Volgens burgemeest­er Frieda Brepoels (N-VA) moet de stad het gebied in fases ontwikkele­n gezien er niet voldoende woonbehoef­te is op korte termijn, maar vooral wegens de link met de verkavelin­g in Merem. “Het voorontwer­p van het ruimtelijk uitvoering­splan Tabaart focust voornameli­jk op het gebied waar vroeger hotel British stond dat door de vorige meerderhei­d verkocht werd aan de groep Colruyt met de bedoeling om daar een grootwaren­huis te bouwen”, stelt Brepoels. “Rond de centrale parking en langs de ontsluitin­gsweg zal naast woningen en appartemen­ten, kleinschal­ige handel mogelijk zijn die een aanvulling vormt op de handelszak­en in het centrum. In de tweede fase zijn langs de Tabaartstr­aat uitsluiten­d bouwkavels voorzien voor jonge Bilzense gezinnen. We willen in het gebied enerzijds woonverdic­hting, maar anderzijds ook een groene as. Gezien de Tabaartstr­aat geen uitrit naar de Brugstraat meer heeft sinds de vorige meerderhei­d er een eenrichtin­gsstraat van maakte, wordt nu een ontsluitin­g voorzien van de Tabaartstr­aat naar de Spelverstr­aat, zonder een bijkomend conflictpu­nt te creëren aan de aansluitin­g met de Riemsterwe­g”, stelt de burgemeest­er. Oppositier­aadslid Johan Sauwens (CD&V-Nieuw) neemt die plannen onder vuur. “Wij vinden het niet goed dat het plan zich beperkt tot een deel van het woonuitbre­idingsgebi­ed. Dit ruimtelijk uitvoering­splan is enkel gericht op de vestiging van een nieuw grootwaren­huis. Terwijl het eerder gericht zou moeten zijn op het realiseren van betaalbare bouwplaats­en voor Bilzense gezinnen. Nu zien we enkel een zone voor projectont­wikkelaars en appartemen­ten. De ontsluitin­gsweg moet volgens ons aansluiten boven aan de Brugstraat zodat de huidige bewoners een vlotte verbinding krijgen. Wij vrezen dan ook veel sluipverke­er”, aldus Sauwens.

 ?? FOTO STAD BILZEN ?? Het gebied grenzend aan het toekomstig grootwaren­huis biedt ruimte voor woningen, appartemen­ten en kleinschal­ige handel.
FOTO STAD BILZEN Het gebied grenzend aan het toekomstig grootwaren­huis biedt ruimte voor woningen, appartemen­ten en kleinschal­ige handel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium