Het Belang van Limburg

“We breken kasseien wel weer op”

Stad legt weg aan op eigendom provincie

- Jozef CROUGHS

Bij de vernieuwin­g van het Begijnhof in Sint-Truiden heeft de stad ook een gedeelte van de eigendom van de provincie Limburg heraangele­gd. “Zelfs zonder het te vragen”, zegt sp.araadslid en gedeputeer­de Ludwig Vandenhove. Schepen Bert Stippelman­s (CD&V) nuanceert en noemt het stemmingma­kerij.

Het gaat om een steegje dat naar de Hasseltses­teenweg loopt en waar een aantal huizen staan. “De werken zijn uitgevoerd op vraag van Onroerend Erfgoed en besproken en unaniem goedgekeur­d door de gemeentera­ad in december 2016”, zegt schepen Bert Stippelman­s. Ludwig Vandenhove werd hierover echter aangesprok­en door iemand van het buurtcomit­é van het Begijnhof. “Ik heb het voor alle zekerheid officieel nagevraagd. Maar alle kadastrale en eigendomsg­egevens bevestigen dat dit steegje eigendom is van de provincie. Ik neem aan dat het voor een meerderhei­d in de provincier­aad geen probleem zal zijn om dit stuk weg over te dragen aan de stad Sint-Truiden als dit officieel gevraagd wordt”, stelt Vandenhove. “Maar het bewijst andermaal hoe slordig het stadsbestu­ur met dossiers omgaat. Wie bouwt of legt nu een weg aan op iemand anders ei- gendom?”

Schepen Stippelman­s reageert laconiek. “Indien de provincie er problemen rond maakt, breken we de kasseien wel weer op, geen probleem. Het heeft de stad 7.500 euro gekost omdat stukje Begijnhof te verfraaien.”

Fietsensta­lling

Vandenhove ziet wel kansen. “Misschien kan de stad dat stukje openbare ruimte nuttig gebruiken om de mobiliteit­sproblemen op het Begijnhof op te lossen. Met een afgesloten overdekte fietsensta­lling op het niet-verharde deel voor de inwoners bijvoorbee­ld, want heel wat inwoners hebben geen eigen garage of bergruimte.”

 ??  ??
 ?? FOTO JCR ?? In samenspraa­k met Onroerend Erfgoed legde de stad de kasseien in dit steegje opnieuw aan. “Maar dit is eigendom van de provincie”, zegt gedeputeer­de Ludwig Vandenhove.
FOTO JCR In samenspraa­k met Onroerend Erfgoed legde de stad de kasseien in dit steegje opnieuw aan. “Maar dit is eigendom van de provincie”, zegt gedeputeer­de Ludwig Vandenhove.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium