Het Belang van Limburg

“Alles wat 50-plussers willen doen, maar nooit durfden”

Kim (38) en Ilse (43) organisere­n activiteit­en met nieuwe beweging ‘Geweldig Grijs’

- Koen LUTS

Kim Londers (38) uit Lummen en Ilse Van Nieuwenhuy­se (43) uit het VlaamsBrab­antse Erps-Kwerps starten met een bijzondere beweging: ‘Geweldig Grijs’. Ze willen 50-plussers helpen om met goesting in het leven te staan. “En dat ze van elke dag genieten alsof het de laatste is”, zegt Kim Londers.

Kim Londers en Ilse Van Nieuwenhuy­se gaan leuke dingen organisere­n die 50-plussers altijd hadden willen doen, maar nooit durfden. “Leuke feestjes, workshops, bucketlist events... Zodat ze terug met hun twee voeten in het leven springen. Het idee groeide toen Ilse en ik het over onze ouders hadden. Ilse had in vijf weken tijd haar twee ouders verloren. Na de dood van haar moeder zag haar

vader (65) het niet meer zitten, ook al was hij heel actief. Hij had veel sociale contacten, maakte graag plezier, maar toch vond hij dat hij niets meer waard was. Ik had het over mijn moeder die gescheiden was. Ze overleefde borstkanke­r, was 63 jaar, werd door vrienden omringd, maar ze leefde toch geïsoleerd. Ze vertelde dat ze graag eens met een Vespa wou rijden. Maar als ik haar geen cadeaubon gaf, zou ze dat nooit doen.”

Boek en toneel

Met ‘Geweldig Grijs’ willen de twee initiatief­neemsters 50-plussers (terug) goesting doen krijgen in het leven. “Voor wie de bezieling kwijt is, starten we met deze ‘deugdbeweg­ing’. We organisere­n leuke dagen en funactivit­eiten zoals Afrikaans dansen en met een jacht gaan varen. Wat ze nog echt graag willen doen, dat gaan we organisere­n.”

Kim schreef ook een boek en een toneelvoor­stelling onder dezelfde titel ‘Geweldig Grijs’, dat ze woensdag en donderdag voorstelt in ontmoeting­scentrum Oosterhof. Ze staat op de planken met Vera Bortels die de rol van haar moeder speelt. “Samen met de Lummense toneelkrin­g. Het is zeker geen standaards­tuk, al begint het wel zo. Alle aanwezigen die hun bucketlist invullen, krijgen het boek gratis. We vragen geen lidgeld, maar wie deelneemt aan een activiteit kan wel lid worden. Elke activiteit heeft een andere prijs, afhankelij­k van wat er georganise­erd wordt.”

Op 26 mei staat de eerste ‘deugddag’ op het programma. “Modespecia­list Lien Degol neemt op een boot in Leuven de styling van de aanwezigen onder handen. De rest van ons eerste jaar is ook al goed volgeboekt met een dagje met een jacht, een culinaire stadswande­ling in Antwerpen, een Vespa Vadrouille, Farmfun met spelletjes op de boerderij, een escaperoom en een fuif.”

→ www.geweldiggr­ijs.be

 ?? Foto KLU ?? Ilse Van Nieuwenhuy­se en Kim Londers gaan leuke dingen organisere­n die 50-plussers altijd hadden willen doen, maar nooit durfden.
Foto KLU Ilse Van Nieuwenhuy­se en Kim Londers gaan leuke dingen organisere­n die 50-plussers altijd hadden willen doen, maar nooit durfden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium