Het Belang van Limburg

Hamontenaa­r sterft tijdens jacht in Zuid-Afrika

-

HAMONT-ACHEL/LIMPOPO - De 56-jarige Eric Sevens uit Hamont-Achel is zondag om het leven gekomen in het beroemde Krugerpark in Zuid-Afrika. De man, die er met vakantie was, stierf door een kogel in het hoofd tijdens de jacht op klein wild.

Omdat niet duidelijk is wat er zich precies heeft afgespeeld, is de plaatselij­ke politie een onderzoek gestart naar de omstandigh­eden waarin Sevens om het leven kwam. Mogelijk werd hij geraakt na een verkeerde manipulati­e van zijn eigen jachtgewee­r.

HAMONT-ACHEL - De politie van Limpopo, het noordelijk­e deel van het Kruger Nationale Park in Zuid-Afrika, is een onderzoek gestart naar de omstandigh­eden waarin de 56jarige Eric Sevens uit HamontAche­l om het leven is gekomen. Hij kwam zondag in het beroemde park om het leven door een kogel in het hoofd.

Hamontenaa­r Sevens was in Zuid-Afrika met vakantie. Hij zou zondag in gezelschap van onder andere een vriendin en een Duitser het Kruger Park hebben bezocht. Het groepje ging er op klein wild jagen. Over wat er zich precies heeft afgespeeld, is nog niets duidelijk. De Hamontenaa­r werd getroffen door een kogel, mogelijk door een verkeerde manipulati­e van zijn eigen jachtwapen. Het verdere onderzoek moet dat nog uitwijzen. De politie in Zuid-Afrika, kon gisteren geen commentaar geven. Buitenland­se Zaken was gisteren nog niet op de hoogte van het overlijden van de Hamontenaa­r. “Onze ambassade in Pretoria is op de hoogte van het voorval enkel door wat erover in de media is verschenen, maar is nog niet door de lokale autoriteit­en ingelicht”, aldus een woordvoerd­er. “De familie verkeert nog in het ongewisse”, zegt Tom Van Overbeke, raadsman van de familie Sevens. “Wij proberen op dit ogenblik via alle mogelijke kanalen meer informatie te verzamelen over de exacte omstandigh­eden van het overlijden, maar ook wij tasten helaas nog in het duister over wat er precies gebeurd is.”

 ?? FOTO AP ?? De Hamontenaa­r ging in het beroemde Kruger Park jagen.
FOTO AP De Hamontenaa­r ging in het beroemde Kruger Park jagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium