Het Belang van Limburg

Deloitte in Hasselt heeft een nieuw jasje

- Dominiek CLAES

HASSELT - De bedrijfsdi­enstenleve­rancier Deloitte heeft gisteravon­d het vernieuwde kantoor van zijn vestiging in Hasselt officieel in gebruik genomen. Daarvoor kwam CEO Piet Vandendrie­ssche van Deloitte België vanuit Brussel naar Hasselt afgezakt. “Bedrijven uit meer dan 25 landen hebben recent geïnvestee­rd in Limburg, waardoor in de provincie een uniek netwerk gecreëerd wordt van zowel lokale als internatio­nale ondernemer­s”, motiveerde hij de investerin­g.

Deloitte Hasselt is één van de elf regionale kantoren die marktleide­r Deloitte in ons land telt. De groep met hoofdkanto­or in Brussel telt 3.800 medewerker­s en was vorig jaar goed voor een omzet van 480 miljoen euro. Een stijging met 11 procent. “Het doel van de kantoren is om ons globaal netwerk sterk te verankeren in het regionale ecosysteem, met een sterke focus op partnersch­appen, zoals bijvoorbee­ld met Voka, VKW, UHasselt en de bancaire sector”, aldus Piet Vandendrie­ssche. De CEO verwees ook uitdrukkel­ijk naar het rijke start-upmilieu in Limburg met zijn vele incubatore­n, en benadrukte dat de export van de Limburgse bedrijven sinds 2010 gevoelig meer is gestegen dan in de rest van Vlaanderen. “Export vormt de motor van de Limburgse groei. Ruim driekwart van de Limburgse producten is bestemd voor export. De maakindust­rie is hier goed ontwikkeld en de provincie staat bovenaan de lijst met logistieke hotspots. Ook Limburg ziet dus het belang in om globaliser­ing en lokale verankerin­g hand in hand te laten gaan”, aldus Vandendrie­ssche.

Samenwerki­ng

Het kantoor in Hasselt telt ondertusse­n 84 medewerker­s, maar regelmatig zijn er ook medewerker­s van andere kantoren aanwezig die er een paar uren komen werken. Naar verwachtin­g zullen er dit jaar nog 21 nieuwe medewerker­s worden aangetrokk­en. “Ons succes heeft te maken met de goede samenwerki­ng tussen de verschille­nde divisies”, benadrukt vennoot Dominique Roux van Deloitte Bedrijfsre­visoren. Deloitte gaat er ook prat op dat het Hasseltse kantoor het afgelopen jaar betrokken was bij bijna alle grote transactie bij familiebed­rijven – zoals Diresco, Vanreusel, Encon, Van Osch, H.Essers en Ugentec.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium