Het Belang van Limburg

“Deze is voor de coach”

-

Met een rake vrijschop effende Roman Bezus het pad voor de tweede geel-blauwe uitzege van het seizoen. De Oekraïner liep bij het vieren van zijn doelpunt meteen naar de zijlijn om coach Jonas De Roeck te trakteren op een dikke knuffel. “Dat doe ik normaal nooit, maar na wat er in de pers is verschenen, had ik met hem te doen”, reageerde de middenveld­er. “Deze zege is voor de coach.”

Er stonden amper 22 minuten op de klok toen Bezus er al 0-1 van maakte. Thuisdoelm­an Romo werd op het verkeerde been gezet door de fijnbesnaa­rde Oekraïner, die het leer netjes in de rechterben­edenhoek borstelde. De viering van het openingsdo­elpunt gebeurde ingetogen. Bezus draaide zich meteen om en slofte naar De Roeck. Opvallend, want nog niet zo lang geleden uitte de middenveld­er openlijk kritiek aan het adres van de coach omdat hij niet aan spelen toekwam. “Normaal loop ik nooit naar de trainer”, reageerde Bezus. “Maar nu vond ik dat ik dat moest doen. Er verschijnt de laatste tijd zoveel slecht nieuws over hem en onze ploeg in de pers dat ik echt met hem te doen heb.”

Eén blok vormen

Bezus refereert naar het nieuws dat uitlekte dat De Roeck volgend seizoen niet langer de touwtjes in handen zou hebben als coach op Stayen. “Elke dag staat er wel slecht nieuws te lezen over de toekomst van onze ploeg”, foeterde Bezus. “Gaat het niet over de coach, dan wel over de staf of over de spelers. Dat is niet gemakkelij­k voor ons. We moeten immers nog zes matchen spelen. We zullen een hecht blok moeten vormen in deze moeilijke tijden en daar zijn we vanavond alvast in geslaagd.” Waarom STVV de klus nu buitenshui­s wél kon klaren, weet Bezus aan het feit dat de ploeg het volwassen aanpakte op het Kiel. “We zijn kalm gebleven op de belangrijk­e momenten. We hebben echt slim gespeeld. Nu moeten we vol voor de groepswins­t gaan en wat erna zal gebeuren, zien we dan wel. Hopelijk speel ik hier volgend jaar nog”, besloot hij met een kwinkslag.

 ?? GAENS
FOTO JEFFREY ??
GAENS FOTO JEFFREY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium