Het Belang van Limburg

Van der Breggen wint voor zieke mecanicien

NEDERLANDS­E VIERDE KEER OP RIJ DE BESTE IN HOEI

-

Anna van der Breggen (28) schonk zichzelf een mooi verjaardag­scadeau door voor de vierde keer op rij de Waalse Pijl voor vrouwen te winnen. Daarmee is ze nog één zege verwijderd van het record van haar landgenote Marianne Vos. “Al had ik dolgraag gehad dat mijn ploegmate Megan Guarnier had gewonnen. Het was ideaal dat zij in de kopgroep van vier zat. Maar finaal kwam alles aan de voet van de Muur van Hoei weer samen en dan was het toch aan mij.”

Na haar zege in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen is het al de derde klassieke zege voor Van der Breggen dit seizoen. In de Amstel speelde ze het ploegenspe­l van Boels-Dolmans en won wereldkamp­ioene Chantal Blaak. “Ja, het is opnieuw een fantastisc­h seizoen.”

Hartaanval

Ze droeg haar zege op aan Richard Steege, een mecanicien van haar team. Hij kreeg maandag een hartaanval en ontwaakte vanmorgen. “Ik hoop dat alles goed komt met hem”, kreeg de olympische kampioene van Rio het even moeilijk. “Hij is er altijd voor ons. Het was een geruststel­ling toen ik vanochtend hoorde dat hij wakker was geworden.”

Van der Breggen won al bijna alles in haar carrière, maar mist nog één groot doel: de regenboogt­rui. “Het parcours in Innsbruck is blijkbaar zwaar. Goed zo. Maar er zijn nog veel concurrent­es natuurlijk. Het is nog lang.” Kelly Van Den Steen (Lotto Soudal) werd 25ste. “Blij dat ik eerste Belgische ben, maar het is niet daarvoor dat ik het doe”, zegt de vriendin van veldrijder Michael Vanthouren­hout. “In het begin had ik niet zo’n goed gevoel, maar op het einde kwam ik erdoor. Ik ben tevreden.”(bow, vva)

Pierre Vrancken, Voorzitter ABVV Limburg “Het Limburggev­oel is goed te zien bij crisismome­nten. Kijk maar naar de sluiting van Ford Genk of de storm op Pukkelpop”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Anna van der Breggen won dit seizoen al de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.
Foto PHOTO NEWS Anna van der Breggen won dit seizoen al de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium