Het Belang van Limburg

“Zitten met veel vragen”

Hartfalen werd JEROEN GOELEVEN (25) fataal

- Zahra BOUFKER//Nancy VANDEBROEK

Jeroen Goeleven (25) is overleden aan de gevolgen van een hartfalen. Dat blijkt uit de autopsie die het parket op het lichaam van de jonge renner uit Paal liet uitvoeren. “We zitten met enorm veel vragen”, zegt papa Danny.

Danny Goeleven vond dinsdag het levenloze lichaam van zijn zoon in zijn kamer. “Als doodsoorza­ak wordt hartfalen aangegeven. Het lichaam van onze zoon is inmiddels vrijgegeve­n. Verdere onderzoeke­n (waaronder het toxicologi­sch onderzoek, nvdr.) worden nog uitgevoerd op vraag van het parket. We zitten met een berg vragen. Onze hoop ligt vooral bij het gesprek morgen met de dokter. We kregen al veel steunbetui­gingen. Onder anderen van Dylan Teuns en Jasper Stuyven. Ons rouwproces kan beginnen.”

Eind vorig jaar gescreend

Ook de ploegmakke­rs van Goeleven bij Snake Cycling Team zitten in zak en as. “Zondag reden we nog een wedstrijd in Boutersem”, vertelt ploegmanag­er Jan Schelleman­s. “Daarna gingen we samen eten met de hele ploeg. Het nieuws sloeg in als een bom. Jeroen kon klimmen, tijdrijden en sprinten. En hij had een klare kijk op de wereld. Het klikte enorm.” Volgens Schelleman­s werd Goeleven eind vorig jaar nog gescreend door een hartspecia­list. “De wielerbond is erg streng geworden, maar Jeroen had op geen enkel vlak een probleem. Zondag was hij opgewekt. Alles was volgens ons perfect in orde. Je vraagt je af of het niet beter is om met een kastje om je nek te fietsen. We hebben nu al jongens die elke maand op eigen initiatief naar de dokter gaan.” De ploeg wil het verlies als groep verwerken. “We wachten op meer nieuws over de begrafenis. Dan bekijken we hoe we samen het afscheid gaan aanpakken. Ik heb tranen in mijn ogen als ik aan Jeroen denk. We hebben al alles meegemaakt: valpartije­n, breuken, .... maar dit nog nooit. We gaan hem enorm missen.”

 ?? Foto HBVL ?? “Jeroen kon klimmen, tijdrijden en sprinten. En hij had een klare kijk op de wereld”, zegt ploegmanag­er Jan Schelleman­s.
Foto HBVL “Jeroen kon klimmen, tijdrijden en sprinten. En hij had een klare kijk op de wereld”, zegt ploegmanag­er Jan Schelleman­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium