Het Belang van Limburg

Vier jaar cel voor meesteropl­ichter die slachtoffe­rs in psychiatri­e zocht

-

Een 34-jarige uit Lanaken moet voor vier jaar naar de gevangenis omdat hij tal van patiënten in verschille­nde Limburgse psychiatri­sche afdelingen heeft opgelicht. Sommigen verloren tot 24.000 euro. Hij moet een totale schadeverg­oeding van liefst 82.282 euro betalen.

De oplichter, die niet kwam opdagen tijdens zijn proces, ging wel ver om in contact te komen met potentiële slachtoffe­rs. Zo liet hij zich meermaals vrijwillig opnemen in de psychiatri­e en probeerde hij zo in contact te komen met mensen die kampten met een zware depressie. Hij wist het vertrouwen van verschille­nde mensen te winnen. Hij deed zich voor als een vriend, maar was eigenlijk enkel uit op centen. Bedragen die soms opliepen tot 24.000 euro. Aangeslage­n getuigde een van de slachtoffe­rs in maart voor de rechter: “Hij kon zo goed praten, hij was mijn beste vriend... Of zo deed hij zich toch voor.”

De man leende hem geld en sloot consumente­nkredieten af. Maar de dertiger ging nog een stapje verder. “Uiteindeli­jk zei hij dat hij kanker had. Hij had centen nodig om de behandelin­g te kunnen betalen. In totaal ben ik 12.000 euro kwijt.” De Lanakenaar is geen onbekende bij het gerecht. Twee jaar geleden werd hij voor exact dezelfde feiten veroordeel­d. “Hij is een ziekelijke meesteropl­ichter. We moeten hem stoppen.” De rechter beval zijn onmiddelli­jke aanhouding. MAASEIK

De brandweer werd dinsdag rond 19.15 uur opgeroepen voor rook in een bedrijfsha­l aan de Witbeekweg. Bij aankomst bleek het de terugslag van een verwarming­sketel te zijn.

DILSEN-STOKKEM

Door defect aan een verwarming­sketel heeft die veel rook geproducee­rd in een kelder in de Stationsst­raat in Dilsen. De brandweer verluchtte de ruimte. Gisteren rond 18.30 uur heeft een auto vuur gevat op de Rijksweg in Dilsen.

GENK

Een afvalconta­iner in de Albert Remansstra­at heeft gisteren rond 7 uur vuur gevat. De brandweer heeft de container geblust. Niemand raakte gewond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium