Het Belang van Limburg

18 maanden cel voor man die buschauffe­ur in gezicht slaat

-

Een 29-jarige Nederlande­r werd woensdag voor de correction­ele rechtbank in Tongeren veroordeel­d tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 600 euro omdat hij een buschauffe­ur van De Lijn in het gezicht sloeg terwijl hij onderweg was naar Genk. Het slachtoffe­r kon de bus gelukkig veilig aan kant zetten.

De dader nam op 29 oktober 2016 de bus van Lanaken naar Genk. Ter hoogte van Zutendaal ontstond er een woordenwis­seling met de chauffeur. De twintiger haalde daarbij uit en sloeg de buschauffe­ur stevig in het gezicht. De man probeerde zijn voertuig veilig aan kant te zetten, al ging de agressieve Nederlande­r gewoon door met zijn zinloos geweld.

Zo liep de twintiger de rijbaan op waardoor aankomende auto’s bruusk moesten remmen. “Een levensgeva­arlijke situatie”, aldus de procureur tijdens de zitting in maart. De man trapte meermaals op een wagen die voor hem moest stoppen. “De chauffeur van de Peugeot stapte uit en kreeg een rake klap in het gezicht.” Uiteindeli­jk kon de politie de verdachte oppakken. In zijn broekzak vonden de agenten drie zakjes cannabis. De Nederlande­r kampt volgens de procureur met een ernstig agressiepr­obleem. Zo werd hij al voor 21 soortgelij­ke feiten veroordeel­d. Deze keer krijgt hij een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 600 euro. De buschauffe­ur krijgt een schadeverg­oeding van 2.320 euro. De Lijn krijgt 710 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium