Het Belang van Limburg

“Wij willen Europa in”

Lindsay Schrijvers grijpt haar kans bij Datovoc Tongeren

- Rob KWANTEN

Een dubbele confrontat­ie tegen Antwerpen (zaterdag en zondag om 20.30u) is de volgende hindernis die Tongeren moet nemen op weg naar Europees volleybal. In de reguliere competitie smeerden de Sinjoren Datovoc twee keer een 3-0-nederlaag aan. Geen walk in the park dus. Maar na het vlekkeloze parcours in play-off 2 bulkt Dato van vertrouwen. “Wij willen Europa in”, zegt Lindsay Schrijvers resoluut.

De 20-jarige receptie-hoekspeels­ter is aan een sterke opmars bezig. Met een ijzersterk­e invalbeurt droeg ze twee weken geleden haar steentje bij aan de overwinnin­g tegen Zoersel. Met als beloning een basisplaat­s in de derby tegen As, waarin ze 15 punten scoorde en een uitblinker­srol opeiste. Met drie sterren in onze krant tot gevolg.

“Ik ben blij dat ik meer en meer mijn kans krijg”, vertelt Schrijvers. “Als je ze dan kan grijpen, is dat uiteraard geweldig. Na vier jaar Uikhoven is dit mijn eerste seizoen op het hoogste niveau. Ik kreeg van Datovoc de opdracht om mij dit seizoen aan te passen aan het niveau van de Liga A. Het verschil met de Liga B is toch aanzienlij­k. Naar het einde van het seizoen toe zouden ze mij geleidelij­k aan brengen. Het voelt alvast goed aan. Het besef dat Liga A voor mij niet te hoog gegrepen is, vind ik heel belangrijk. Ik heb het gevoel dat ik hier op mijn plaats ben. Met dank natuurlijk aan de rest van het team en de staf, die me veel vertrouwen geven.”

Michelbeke

Ook wat volgend seizoen betreft, weet Schrijvers al waar ze aan toe is. “Waardevol invallen is mijn opdracht”, zegt de Dilserse. “Maar ik ga me niet verstoppen als ik aanspraak kan maken op meer. Een basisplaat­s zet ik daarom niet uit mijn hoofd, want je moet ambitie durven tonen. Zeker nu we eventueel Europa in zouden kunnen. Want dat willen we. Ik heb nog niet nagedacht over een eventuele tegenstand­er. Een Spaanse ploeg zou wel leuk zijn.” De winnaar van de dubbele confrontat­ie tussen Tongeren en Antwerpen strijdt vervolgens met Michelbeke, de nummer vier van play-off één, voor een Europees ticket.

Het besef dat Liga A voor mij niet te hoog gegrepen is, vind ik heel belangrijk. Ik heb het gevoel dat ik hier op mijn plaats ben Lindsay SCHRIJVERS

Datovoc Tongeren

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium