Het Belang van Limburg

Koppel uit Diest sterft op motortocht in Wales

Koppel uit Diest komt om bij motorongev­al in Wales

- Dirk COOSEMANS en Hannelore SCHMITZ

DENBIGH/DIEST - Een koppel uit Diest is omgekomen bij een zwaar verkeerson­geval in het noorden van Wales. Danny Pieraerts (65) en zijn echtgenote Agnes De Schuymer (64) waren op slag dood toen ze met hun motor frontaal botsten op een tegenligge­r. De familie reageert aangeslage­n. “Danny’s motor, dat was zijn alles.”

Het ongeval gebeurde afgelopen vrijdag in de smalle, bochtige wegen in het noorden van Wales. Danny en zijn vrouw Agnes waren er op motorvakan­tie met hun zoon, diens vriendin en nog twee andere vrienden. In de buurt van Denbigh liep het mis. Danny week plots uit naar rechts en reed frontaal in op een Ford Focus die uit de andere richting kwam. De klap was enorm. Danny en Agnes waren op slag dood. De twee inzittende­n van de auto werden met lichte verwonding­en overgebrac­ht naar het ziekenhuis.

“We zijn er kapot van”, klinkt het bij de familie. “Danny was zo’n geweldige kerel”, zegt zijn schoonbroe­r Rudy. “Hij

Agnes en Danny waren net 45 jaar getrouwd en samen met pensioen, klaar om te genieten van het leven. Het heeft niet mogen zijn Schoonbroe­r Rudy

heeft heel zijn leven hard gewerkt. En zijn motor was zijn alles.” Rudy had Danny maandag nog gesproken, net voor hij op reis vertrok. “Zoals steeds zeiden we dat hij voorzichti­g moest zijn. Maar dat hoefde eigenlijk niet. Hij was een voorzichti­ge chauffeur. Woensdag had hij nog naar zijn mama gebeld, die 86 jaar oud is. Zij heeft het erg zwaar nu.”

Links rijden

Elk jaar rond deze tijd gingen Danny en Agnes samen op tour ergens in Europa. “Ze waren al vaak in Wales geweest, maar ook in Schotland, Tsjechië, tot aan de Noordkaap. Nu was het toch een speciale reis. Ze waren onlangs 45 jaar getrouwd en samen met pensioen. Klaar om te genieten van het leven. Het heeft niet mogen zijn.” Bij het vaste reisgezels­chap hoorde ook Arsène, de zoon van Danny. “Ze waren elkaars beste vrienden”, zegt Ronny, een broer van Danny. “Arsène had de reis uitgestipp­eld. We denken dat hij voorop reed. Hij heeft het dus niet zien gebeuren.” Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is niet duidelijk. “Heeft Danny een hartaanval gekregen waardoor hij plots uitweek? We weten het niet. Dat hij verstrooid was omdat ze er links rijden, geloof ik niet. Hij was daar al een halve week en had al vele trips naar de Britse eilanden gemaakt.”

 ?? Foto HN ?? Danny Pieraerts (65) en zijn echtgenote Agnes De Schuymer (64), net op pensioen
Foto HN Danny Pieraerts (65) en zijn echtgenote Agnes De Schuymer (64), net op pensioen
 ?? Foto HBVL ?? Agnes De Schuymer en Danny Pieraerts kwamen vrijdag om bij een frontale botsing op een smalle weg in het noorden van Wales.
Foto HBVL Agnes De Schuymer en Danny Pieraerts kwamen vrijdag om bij een frontale botsing op een smalle weg in het noorden van Wales.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium