Het Belang van Limburg

Zonhovense terreurver­dachte plande aanslag op Amsterdams­e seksclub

-

HASSELT - De Zonhovense terreurver­dachte Semir M., die sinds vorige week in de cel zit voor het beramen van een aanslag in Nederland en mogelijk ook in ons land, had als doelwit een beruchte seksclub in de rosse buurt in Amsterdam. Dat meldt de Nederlands­e krant Algemeen Dagblad.

De man van Servische afkomst zou volgens onderschep­te chatberich­ten Casa Rosso, een beruchte seksclub op de Amsterdams­e Wallen, als doelwit hebben uitgekozen. Liefhebber­s kunnen er terecht voor striptease, maar ook voor ‘seksacts’. “Het is nog niet helemaal duidelijk of de verdachte van plan was om zelf tot de actie over te gaan of iemand anders daartoe aan te zetten”, zei een bron dichtbij het onderzoek in AD. “Maar hij verklaarde zich wel bereid om te sterven voor de jihad.”

Eerder drie jaar cel

Semir M. belandde in december 2016 in de cel wegens verdachte gedraginge­n aan de winkel Primark en bij het evenement Winterland in Hasselt. De man volgde op het internet allerlei propaganda­kanalen van IS. Op zijn smartphone ontdekten de speurders 1.973 gruwelijke beelden uit Syrië en Irak en filmpjes, die het martelaars­chap en zelfmoorda­anslagen verheerlij­kten. In juni vorig jaar werd hij veroordeel­d tot een celstraf van 3 jaar, maar in januari werd hij voorwaarde­lijk in vrijheid gesteld. De correction­ele veroordeli­ng heeft hem blijkbaar niet tot inkeer gebracht, want hij is na zijn vrijlating in zijn oude gewoontes hervallen. Zijn doen en laten werd echter nog nauwletten­d door de veiligheid­sdiensten gevolgd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium