Het Belang van Limburg

Winterslag weer opgeschrik­t door schoten

-

Buurtbewon­ers werden opgeschrik­t door schoten in de Watertoren­straat in Winterslag. Ze verwittigd­en de politie van de zone Carma. Die was snel ter plaatse maar kon niemand meer traceren. Volgens getuigen gaat het om enkele mannen die een een alarmpisto­ol gebruikten. Aanvankeli­jk werd gedacht dat de knallen afkomstig waren van een trouwfeest, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Burgemeest­er Wim Dries (CD&V) maakte via sociale media bekend dat geweerscho­ten werden gehoord in de omgeving van Casa Papa Giovanni. Hij maakte ook melding van knallen bij een trouwstoet in Boxberghei­de. Daar zou het gaan om het gebruik van bommetjes en geen alarmpisto­ol. De politie van de zone Carma kon het bruidspaar in Boxberghei­de traceren en zoekt verder uit wat er aan de hand was. Recent nog haalde een uit de hand gelopen trouwstoet in de Stalenstra­at het nationale nieuws. Onder meer omdat daar met een (alarm)pistool in de lucht werd geschoten en omdat de stoet heel wat verkeershi­nder veroorzaak­te.

Alarmpisto­ol

De gebeurteni­ssen leidden tot heel wat commotie tijdens de laatste gemeentera­adszitting in Genk. Burgemeest­er Wim Dries maakte onder meer bekend dat gewerkt wordt aan een systeem waarbij de politie steeds op de hoogte is van huwelijken en trouwstoet­en. Ook zullen brochures, die koppels in het stadhuis krijgen voor ze huwen, in die zin aangepast worden. Er komen ook gesprekken met gemeenscha­ppen en buurtwacht­ers. Wijkmanage­rs worden ingeschake­ld om te voorkomen dat trouwstoet­en uit de hand lopen. De feiten zaterdag in de Watertoren­straat in Winterslag zouden niets te maken hebben met een trouwstoet. Volgens getuigen in Casa Papa Giovanni, vlakbij de Watertoren­straat, ging het om gasten die met een alarmpisto­ol vanuit de wagen in de lucht schoten. Ook bij een trouwtoet in Boxberghei­de waren knallen te horen. Maar die zouden dus afkomstig zijn van bommetjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium