Het Belang van Limburg

Sterrenkok­s

-

Ze zouden nog wel eens raar kunnen opkijken, de analisten die vorige week Anderlecht, AA Gent en Standard een intense strijd zagen uitvechten om plaats twee. Misschien waren ze in hun voorspelli­ng wel een topkandida­at vergeten. Ook al perste Anderlecht er zaterdag nog een verwoed slotoffens­ief uit, toch had paars-wit weinig in te brengen tegen een verdiende Genkse zege in de Luminus Arena. Het winnende recept: gedurfd en aantrekkel­ijk voetbal. Geserveerd door sterrenkok­s als Pozuelo, Malinovsky­i en vooral Trossard. Met de week besef je meer hoe fel hij tijdens de reguliere competitie werd gemist in de keuken. Racing is tijdens deze play-off 1 uitgegroei­d tot de leukste ploeg van het land. Veel bezoekende fans, liefhebber­s van champagnev­oetbal, gaven dat zaterdagav­ond grif toe. Het doet hunkeren naar de volgende service, vrijdag tegen Club Brugge. De beste ploeg van het moment tegen de verdiende kampioen, dat moet toch meer dan 17.000 - weliswaar enthousias­te - fijnproeve­rs doen watertande­n.

Scoorde Racing tegen Anderlecht de aansluitin­gstreffer, dan kan het vrijdag zijn Europese ambities pas echt kracht bijzetten. Een derde opeenvolge­nde thuiszege zal ook de laatste twijfelaar­s overtuigen: dit Genk doet vol mee voor een Europees ticket. Daarvoor is opnieuw een topprestat­ie nodig, eentje zonder black-out of weggeefgoa­l. Want ook dat blijft een constante in deze play-off 1: hoe goed Genk ook voetbalt en hoe stabiel de organisati­e oogt, op de één of andere manier blijft Racing zichzelf in de voet schieten.

Als dan ook de VAR zich nog eens aan zijn echte opdracht houdt en alleen bij zwart-wit situaties optreedt, ziet de toekomst er schitteren­d uit. “Zo schitteren­d dat je een zonnebril nodig hebt”, om tijdens het WK snooker ene Ronnie O’Sullivan te parafraser­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium