Het Belang van Limburg

“Waarom zouden we ons zorgen moeten maken?”

-

“Kampioenen”, schreeuwde het Jan Breydelsta­dion. Club BruggeStan­dard was 29 minuten jong, maar een 2-0-voorsprong deed Olympia dromen. Dromen van een kampioenen­match tegen Anderlecht, net als twee jaar terug. Wel, die droom smolt na een zure 4-4 helemaal weg.

Hans Vanaken had het wel bij het rechte eind. “Zorgen maken?”, reageerde die meteen na de match. “Waarom? De realiteit is dat na de helft van play-off 1 onze voorsprong op Anderlecht groter is dan bij de start.”

Club wordt kampioen, Hein Vanhaezebr­ouck zei het ook al. Alleen had Club graag gisteren al een eerste stap naar absolute zekerheid gezet. Een eerste stap naar een ti- telmatch tegen Anderlecht op speeldag zeven. Maar dat draaide dus anders uit. Of zoals Stefano Denswil het omschreef: “Dit is kut. Ik ben blij met de vier goals die we gemaakt hebben, maar het is kut hoe we hebben verdedigd. Maar dat we nog gelijkspel­en, komt niet omdat we al denken wanneer of tegen wie we kampioen kunnen worden. Het waren gewoon individuel­e fouten. We proberen het gewoon echt wedstrijd per wedstrijd aan te pakken. Dan kom je er automatisc­h wel.” Eenzelfde geluid bij Vanaken. “Het gaat toch niet om kampioen worden tegen Anderlecht? Het gaat over effectief kampioen worden. En de kans dat dat gebeurt, is met onze voorsprong nog steeds groot.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Vanaken en Poulain balen.
FOTO ISOSPORT Vanaken en Poulain balen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium