Het Belang van Limburg

“Boterberg speelde met onze centen”

Kanaries vloeken nadat ref loepzuiver­e penalty niet toekent

- Gunter SCHOOFS

STVV deed zaterdag een slechte zaak in het teken van poulewinst in groep B van play-off 2. Excuus dat we in herhaling vallen, maar wederom was er dat gebrek aan efficiënti­e. Na afloop kreeg vooral scheidsrec­hter Jan Boterberg de volle lading. “Dit was toch een schoolvoor­beeld van een penalty”, klaagden Steven De Petter en Kenny Steppe, de twee opvallends­te figuren bij STVV.

“Kijk gewoon naar de beelden. Die spreken voor zich”, haalde Steven De Petter na afloop de schouders op. De STVV-aanvoerder werd duidelijk gehaakt door doelman Niasse in de slotfase, maar Jan Boterberg was de enige man die dat anders zag op Stayen. Schwalbe oordeelde hij, géén strafschop voor de Kanaries, terwijl de Panda’s eerder in de match wel een verderlich­te elfmeter toegekend kregen. De toon was op die manier gezet: Boterberg was kop van Jut.

Verdiend punt gestolen

De Petter: “Akkoord, we hebben zelf weer veel te veel kansen gemist en hun doelman speelde de match van zijn leven. Maar de scheidsrec­hter speelde op deze manier wel met onze centen, hé. We verdienden zeker dat punt nadat we heel veel creëerden. Het is zuur dat we op deze manier achterblij­ven zonder punten. Tegen een Eupen dat eerder nog niet kon winnen in deze play-offs.”

Kenny Steppe speelde mogelijk al zijn laatste match van het seizoen, want volgens afspraak is het in de volgende vijf duels weer aan Lucas Pirard. Steppe kende een bewogen avond tegen de Panda’s. “Het begon met die domme 0-1. Afspraak was dat de spelers de eerste zone bewaakten, ik de tweede. Ik kan mezelf dus weinig verwijten bij die binnenknik­ker van Blondelle. De tweede Eupense goal viel nog idioter. Een misverstan­d wil ik het niet noemen. Steven De Petter kon onvoldoend­e wegtackele­n, terwijl ik op weg was voor een oprapertje. Toyokawa hoefde ‘m verdorie maar binnen te leggen. De derde goal was van knappe makelij van hun kant, niets op te zeggen.”

Ook kwam Steppe terug op de twee penaltyfas­es. “Ik pakte die van hen goed. Dat wij er zelf geen kregen, was gewoon schandalig. Dit was honderd procent penalty. Steven zwanst daar ook niet over. Iedereen kon zien dat hij neergegrab­beld werd. Boterberg stond nochtans vlakbij. Hier zat dus weer veel meer in. Maar ook stond mijn collega aan de overkant wel ijzersterk te keepen. Hij heeft ons punten gekost. Kansen kregen we verdomme genoeg.”

Gebrek aan focus?

“Het was een moeilijke week na het gedoe rond de trainer”, zuchtte Steppe. “Dat er bij momenten gebrek aan focus was? Ik ben niet helemaal akkoord. We gingen er al bij al toch vol voor? We wilden graag die zege pakken voor de trainer. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Een leuke situatie is het niet, nu we weten dat De Roeck niet aanblijft. Maar de groep zal in die resterende vijf duels blijven gaan voor de overwinnin­g. Groepswins­t zit er nog in,hé.” Of Steppe al nagedacht had over het profiel van de nieuwe trainer, wilden we weten. “Eigenlijk niet. Maar als ik dat wel doe: het moet echt wel iemand zijn die de Belgische competitie goed kent. Want buitenland­ers onderschat­ten onze competitie te vaak. Ik hoop dat men daar rekening mee houdt.”

 ??  ?? Dit was honderd procent penalty. Steven zwanst daar niet over.
Kenny STEPPE, doelman STVV
Dit was honderd procent penalty. Steven zwanst daar niet over. Kenny STEPPE, doelman STVV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium