Het Belang van Limburg

“Met meer regelmaat stonden we naast City”

Romelu Lukaku

-

“Ik werk elke dag hard voor dat ene doel: prijzen winnen.” Getekend Romelu Lukaku. De titel zal voor een andere keer zijn, maar de FA Cup zit er nog in. Zeker nu Manchester United op kruissnelh­eid is.

United won zaterdag al zijn vierde Engelse topper op rij. Chelsea, Man City, Liverpool en nu Tottenham gingen voor de bijl. De Spurs begonnen scherper aan de halve finale, maar lieten zich door het fysiek sterke Man U toch aftroeven. “We verdienen dit”, zei José Mourinho. Na de Europa League kan hij straks zijn tweede trofee in twee jaar pakken. “Maar ook al winnen we de finale niet, dan nog was dit een goed seizoen. Geen idee waarom we al zo veel kritiek kregen. We zijn goed op weg om tweede te worden achter een ongenaakba­ar City en maken nog kans op een prijs.” Volgens Lukaku zat er zelfs nog meer in. “In die topwedstri­jden tonen we dat we echt wel kwaliteite­n hebben. Als we gewoon regelmatig­er waren geweest, stonden we gelijk met City. Maar in het begin en het midden van het seizoen lieten we domme punten liggen. Dat kostte ons de titel.” Soit, de FA Cup is meer dan een troostprij­s. Lukaku won er al één – in 2012 met Chelsea –, maar die telt hij zelf niet echt mee. “Ik zat toen achter de bank, dan beleef je het toch anders. Nu voel ik me belangrijk, ik heb elke ronde gescoord – enfin, nu gaf ik een assist (op Herrera, nvdr.). Met een gelukje? Goh, ik had net een sprint getrokken en zat kapot. (lacht) Veel van onze spelers, denk ik. Maar qua mentalitei­t kan ik niet meer van hen eisen. Ze geven altijd het maximum en daarom winnen we de meeste van onze matchen.”

De minuut van Fellaini

Hopelijk voor Lukaku geldt dat ook in de finale tegen zijn ex-club. En wie weet speelt dan ook Marouane Fellaini zijn rol. Zaterdag viel hij één minuut in en kopte hij nog een bal weg. De kans is groot dat hij vertrekt, maar een mooi afscheidsc­adeau is in de maak.

 ?? Foto RTR ?? Lukaku schudt Dembélé (l) en Davies (r) af.
Foto RTR Lukaku schudt Dembélé (l) en Davies (r) af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium