Het Belang van Limburg

Iniesta in tranen na laatste finale voor Barcelona

-

In de finale van de Copa del Rey verpletter­de Barcelona zaterdagav­ond Sevilla met 0-5. De grote uitblinker in het stadion van Atletico Madrid werd Andres Iniesta, die naar alle waarschijn­lijkheid zijn laatste finale met Barcelona speelde en Barça de vierde beker op rij bezorgde.

Iniesta zette een ware demonstrat­ie neer op het middenveld en nam zelf het vijfde doelpunt van de Catalanen voor zijn rekening. Het leverde hem bij zijn vervanging een staande ovatie op van zowel Barcelonaa­ls Sevillafan­s. De traditie bij FC Barcelona zegt dat de kapitein en de vice-kapitein samen de beker in de lucht steken, maar deze keer liet Lionel Messi de eer uitzonderl­ijk alleen aan Iniesta. Die is met 34 trofeeën intussen de meest gehuldigde Spanjaard in de geschieden­is. Op zijn palmares prijken acht Spaanse landstitel­s, zes bekers, zeven Spaanse Supercups, vier keer de Champions League, drie keer het WK voor clubs en drie Europese Supercups. Met Spanje won hij ook nog twee EK’s en één WK.

Chinees avontuur

Een dag na zijn masterclas­s sierde de 33-jarige spelmaker de voorpagina’s van de zondagsedi­ties van alle Spaanse sportkrant­en. Marca noemde hem ‘el ultimo emperador’, de laatste keizer. En het Madrileens­e As kopte: ‘Iniesta, vertrek niet!’.

Daarmee verwijst de krant naar de nakende transfer van de levende legende. Iniesta heeft aangekondi­gd deze week duidelijkh­eid te verschaffe­n over zijn toekomst. Waarschijn­lijk kondigt hij volgende week zondag na de uitwedstri­jd tegen Deportivo – de kampioenen­wedstrijd van Barcelona aan naar China te vertrekken. Ook Barça-coach Ernesto Valverde blies na afloop van de bekerfinal­e de loftrompet voor zijn middenveld­er. “Hij doet heel moeilijke dingen er eenvoudig uitzien. Ik zou als speler een arm gegeven hebben om te kunnen wat Andres kan”, aldus Valverde.

 ?? FOTO AFP ?? Iniesta heerste in de bekerfinal­e en tekende zelf voor de 0-5.
FOTO AFP Iniesta heerste in de bekerfinal­e en tekende zelf voor de 0-5.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium