Het Belang van Limburg

“Er was veel volk, ik moest toch iets tonen?”

-

Als één man het publiek in Wembley verwende, dan was het Eden Hazard. En als één man in de finale het middelmati­ge seizoen van Chelsea moet redden, dan is dat ook Hazard: “We willen de nederlaag van vorig seizoen rechtzette­n.”

Ja, de kans is groot dat Southampto­n degradeert. En toch was Chelsea er gisteren niet gerust in. Vorige week had het een fenomenale comeback nodig – met drie goals in acht minuten – om een 2-0 bij de Saints goed te maken. In tegenstell­ing tot toen scoorde Hazard dit keer niet, maar hij was wel veruit de beste man op het veld. Drie spelers kregen geel voor een charge op de Belg, die uitpakte met schoten, doelrijpe passes en zelfs een rabona. Hazard Magic. Toen we hem vroegen of hij zich had geamuseerd, toverde hij ook nog een glimlach op zijn gezicht: “Af en toe moet je het publiek proberen te verwennen, hè. Zeker als er zo veel volk in de tribunes zit. Die gele kaarten? (grijnst) Gelukkig raakte ik niet geblesseer­d. Dat ik niet kon scoren, maakt me niet veel uit. Zolang we winnen, is het goed.”

Dat deed Chelsea dus, vrij simpel. Giroud brak de ban op assist van Hazard, en ook à la Hazard. Alsof hij de Fransman zelf heeft leren dribbelen. “Nee, nee. (lacht) Olivier kreeg een energieboo­st of zo. Top dat hij getoond heeft dat hij meer is dan een fysieke speler die goed kan koppen. Hij mag nog zo scoren.”

Courtois in finale?

Zeker in de finale, die Hazard absoluut wil winnen. “Al was het maar omdat het tegen mijn vrienden Romelu en Marouane is. Als we verliezen, krijg ik dat nog te horen op het WK. (glimlacht) Eerst gaan we nog voor die vierde plaats in de competitie, hoe moeilijk ook, en pas daarna focussen we op die finale.” Die ‘we’, dat is ook Thibaut Courtois. Maar het hangt van Antonio Conte af of het nummer één tegen United in doel staat. Willy Caballero is al het hele seizoen de vaste keeper in de beker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium