Het Belang van Limburg

“Ik wou de koers hard maken voor Jelle”

-

De plooien tussen Wellens en Vanendert zijn duidelijk gladgestre­ken. Was de Truienaar na de Waalse Pijl nog diep ontgoochel­d, dan toonde hij zich op naar Ans de perfecte ploeggenoo­t voor Vanendert. Op de uitloper van Roche-aux-Faucons trachtte Wellens enkele keren een tegenoffen­sief op te zetten.

“Halfweg de Roche-aux-Faucons voelde ik aan dat ik niet over mijn allerbeste benen beschikte en dat ik niet goed genoeg was om voor de overwinnin­g of een podiumplaa­ts te rijden. Ik heb vervolgens geprobeerd om de koers hard te maken voor Jelle met enkele aanvalspog­ingen”, legde Wellens zijn aanpak uit. “Ik probeerde achter Jungels aan te gaan, maar dat was niet evident. Hij was zeker een van de beste mannen in de wedstrijd en hij beschikt over uitstekend­e tijdrijder­skwaliteit­en. Ik kreeg telkens wel iemand mee, maar we geraakten nooit weg.” Hoewel zestiende niet Wellens’ droomuitsl­ag is, blikt hij tevreden terug op het voorbije vierluik.

“Ik heb de Brabantse Pijl gewonnen, werd zesde in de Amstel Gold Race en zevende in de Waalse Pijl. Vandaag heb ik me laten zien in de wedstrijd, maar een nieuw topresulta­at zat er niet in en dat is jammer. Over het algemeen mag ik echter tevreden zijn. Ik heb duidelijk een stap vooruit gezet ten opzichte van vorig jaar en dat was de bedoeling. Nu volgt een korte recuperati­eperiode. Op 1 mei vertrek ik naar de Giro om daar een ritzege na te jagen.”

Zoals op 10 mei? Dan wacht er een aankomst boven op de top van de vulkaan Etna. “Dat zou inderdaad een mooi verjaardag­scadeau zijn (lacht). Maar eerst even uitrusten.”

 ?? Foto PHN ?? Tim Wellens rijdt in dienst van Jelle Vanendert.
Foto PHN Tim Wellens rijdt in dienst van Jelle Vanendert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium