Het Belang van Limburg

Conclusie: je hebt Quick Step en dan een hele tijd niets

-

Ieder weekend duwen we onze huisanalis­t Johan Vansummere­n dit klassieke voorjaar twee actuele stellingen onder de neus.

De niet-op-zijn-mond-gevallen Lommelaar heeft maar twee opties: hij kan 'akkoord' of 'niet-akkoord' gaan met onze prangende thema's. Want... “Het is niet zo dat Quick Step iedereen verloren heeft gereden op weg naar Ans. Ze waren gewoon slimmer dan de rest. Door iedereen zand in de ogen te strooien. Alle ogen waren gericht op Alaphilipp­e en dan muist Jungels er mooi van onder. Waarna Quick Step zijn geliefde spel kan spelen: diegene die vooruit rijdt, wordt door twee à drie medemaats beschermd. Dat is knap, hoor. Geen ploeg die zo als een collectief naar buiten treedt. En dat op alle terreinen. Je hoort ook nooit een onvertogen woord in interviews. Lefevere heeft de teugels stevig in handen. Niet dat daar een Spartaans regime heerst, want na Roubaix geeft Lefevere wel eens een feestje als de situatie zich daartoe leent. Een geste die geapprecie­erd wordt door renners en staf. En je weet: als je goeie cement hebt, beschik je eveneens over de beste mortel om mee te metselen. Daarnaast heeft Patrick een neus voor talent. Qua scouting staan ze mijlenver voor op de concurrent­ie. Ze beschikken over een eigen talentscou­t die niets anders doet dan internatio­nale jeugdwedst­rijden afschuimen én een eigen testcentru­m, Bakala Academy in Leuven, waarmee ze het potentieel van hun transferta­rget perfect kunnen inschatten.” “Na Luik breken er wel andere tijden aan. Met het vertrek van De La Cruz en Daniel Martin heeft Quick Step aan kwaliteit ingeboet voor de grote ronden. Dus zullen ze alles op hun sprinters inzetten. Viviani mag achter ritzeges aanjagen in de Giro, Gaviria in de Tour. Jakobsen en Hodeg zitten nog in de wachtkamer.”

BASKETBAL

Meesseman Europees kampioene -

Emma Meesseman leidde Ekaterinbu­rg naar de Europese clubtitel, haar tweede Euroleague in drie jaar. Ze werd zelf uitgeroepe­n tot MVP in de match tegen Sorpon.

ATLETIEK Marathon Londen -

De Keniaanse olympische kampioen Eliud Kipchoge won voor de derde keer de marathon van Londen. Hij liep de 42,195 km in 2u04:17. Bij de vrouwen gingen de bloemen naar de Keniaanse Vivian Cheruiyot

Quick Step was gewoon slimmer dan de rest. Door iedereen zand in de ogen te strooien

MOTORSPORT Loi knap tiende -

Livio Loi is gisteren tiende geëindigd in de Moto3 in Austin (VSt). Een knap resultaat aangezien de Helchteren­aar zaterdag pas de 26ste tijd had neergezet en dus van ver moest terugkomen. De winst was voor Jore Martin.

Marquez oppermacht­ig -

Marc Marquez heeft met sprekend gemak de MotoGP in Austin (VSt) op zijn naam geschreven. De Spanjaard haalde het voor Viñales en Ianone. Dovizioso, die gisteren vijfde finishte, neemt de WK-leiding over van Cal Crutchlow die na een val pas 19de werd.

TENNIS

Nadal wint makkelijk -

Gravelbees­t Rafael Nadal won voor de elfde keer in Monte Carlo. De Spanjaard speelde zijn eerste tornooi speelde na zijn opgave in de Australian Open en kende in de finale geen moeite met Kei Nishikori (6-3, 6-2).

VS en Tsjechië in Fed Cup -

De VS en Tsjechië spelen de finale van de Fed Cup. In de halve finales versloegen ze respectiev­elijk Frankrijk en Duitsland. De VS zijn titelverde­diger.

PAARDENSPO­RT

Wathelet wint in Shanghai -

Gregory Wathelet won met zijn twaalfjari­ge Coree in Shanghai en dat leverde maar 201.300 euro op. Twee andere Belgen haalden de barrage. Jos Verlooy (Igor) maakte een ongelukkig foutje op de eerste hindernis. Cas van Niels liep langs de tweede en in de dubbelspro­ng viel de eerste balk, gevolgd door twee weigeringe­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium