Het Belang van Limburg

Luca Brecel geprikkeld, Mark Selby al naar huis

- Van onze verslaggev­er Marnik GEUKENS in Sheffield

Het WK snooker begon zaterdag met een aardschok. Joe Perry (WR 22) stuurde titelverde­diger Mark Selby naar huis (10-4). Vanavond om 20 uur komt reekshoofd 13 Luca Brecel geprikkeld aan de opstoot.

Dat de Engelse bookmakers hun landgenoot Ricky Walden (WR 27) als licht favoriet inschatten, kan Luca Brecel goed begrijpen. Maar dat hij op gespeciali­seerde websites ‘de best mogelijke loting voor een kwalificat­iespeler’ werd genoemd, kwam aan.

“Het heeft natuurlijk te maken met mijn slechte vorm na Nieuwjaar. Maar ik heb mijn plaats in de top 16 niet gestolen en ben gedreven om dat ook te tonen. Het gevoel zit in elk geval goed.” Brecel-Walden start vanavond om 20 uur. De eerste sessie bevat negen frames, dinsdagmid­dag wordt vanaf 15.30 uur gespeeld tot één van de twee spelers tien frames achter zijn naam staan heeft.

Selby verkoopt tv’s

Luca Brecel reisde vrijdag naar Sheffield voor de traditione­le persdag. Hij mocht voor het eerst poseren voor de traditione­le top 16-foto en werd door BBC en Eurosport voor de tv-camera gehaald.

Op die foto pronkte ook titelverde­diger Mark Selby. Zijn tornooi zou welgeteld één dag duren, Selby werd genadeloos naar huis gestuurd door veteraan Joe Perry (10-4). Of hij de rest van het tornooi nog zou volgen van thuis, wilde een Britse journalist weten. “Ik verkoop al mijn tv’s en koop over twee weken allemaal nieuwe”, grijnsde Selby. Ronnie O’Sullivan overleefde een dramatisch­e eerste sessie (3-6) tegen Stephen Maguire en schakelde zondag naar vijfde versnellin­g (10-7). In de tweede ronde treft hij Ali Carter, die Graeme Dott afhield met 10-8. Brecel kijkt niet op van de stunt van Perry. “Natuurlijk is het een verrassing. Maar Perry speelde erg goed en bewees nog maar eens dat iedereen van iedereen kan winnen in het profcircui­t. Door de vele tornooien is het niveau omhoog gegaan en iedereen gaan geloven dat hij de toppers kan kloppen.”

 ?? FOTO WORLD SNOOKER ?? Alleen Ali Carter ontbrak vrijdag op de top 16-foto. Titelverde­diger Selby (links van de trofee) is al naar huis.
FOTO WORLD SNOOKER Alleen Ali Carter ontbrak vrijdag op de top 16-foto. Titelverde­diger Selby (links van de trofee) is al naar huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium