Het Belang van Limburg

“Te veel ups en downs”

United geeft overwinnin­g in slotquarte­r uit handen

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United is er niet in geslaagd om Bergen van de vijfde plaats te verdringen. Na de ruime zege van vrijdag lukte het niet om de Henegouwer­s een tweede dag op rij te kloppen. Daarvoor speelden de Limburgers te wisselvall­ig en lieten ze in verdedigin­g te veel steken vallen. De slechte afwerking aan de vrijworpli­jn hielp ook niet.

“De verwachte reactie van Bergen is er gekomen”, zuchtte Unitedcoac­h Pacal Angillis. “Ze waren veel meer gefocust, vooral in defence. Begin laatste quarter stonden we nochtans 63-71 voor. Maar dan maakten we te veel fouten in verdedigin­g. We kregen de rekening meteen gepresente­erd. Die verantwoor­delijkheid neem ik voor een stuk op mij. Ik heb een aantal andere vervanging­en gedaan. Maar over de hele wedstrijd gezien verdient Bergen om te winnen. Hun intensitei­t was hoger en hun uitvoering was op elk punt beter dan die van ons.”

Verkeerde communicat­ie

Bergen had de 63-71 goedgemaak­t met een ijzersterk­e defence en nam een 85-80 voorsprong. United vergooide de laatste kans met een vijf secondenfo­ut bij het ingooien op 42 seconden van het einde. Een driepunter van Delalieux gaf weer hoop, maar uitblinker Tiby maakte het af vanop de vrijworpli­jn.

“Er waren te veel ups en downs”, sakkerde Unruh. “Die back-toback zijn zwaar. Het is moeilijk om twee keer 40 minuten op hetzelfde niveau te blijven spelen. Dat zag je aan beide kanten. Verdedigen­d maakten wij een paar zware fouten. Niet door een gebrek aan wil om te winnen, maar vooral door verkeerde communicat­ie.”

Gemiste kans

“We speelden niet agressief genoeg”, zei Releford. “De focus lag in defence niet zo hoog dan de voorbije wedstrijde­n. We roteerden niet zoals het zou moeten. Hierdoor hebben we een grote kans gemist om die vijfde plaats te pakken. We zien wel wat het wordt de volgende wedstrijde­n. Ook Bergen moet die nog spelen. Alles is nog mogelijk.”

Het wordt niet makkelijk om die vijfde plaats nog te pakken, aangezien Bergen in het onderlinge duel in het voordeel is . “Of ik al begin te rekenen welke play-offsplaats ons het beste uitkomt in functie van de tegenstand­er? Zeker niet”, stelde Angillis. “Je kan nog altijd niet voorspelle­n wie de tegenstand­er zal worden. De ene ploeg kan je ook beter liggen dan de andere. We willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen.”

QUARTERS: 25-26, 20-19 (45-45), 18-24 (63-69), 24-14.

BELFIUS BERGEN: 29/53 shots (10/16x3), 29 rebounds, 21 fouten, GREEN 4+11, JONES 6+7, TIBY 11+10, DAVIS 3+3, LASISI 5+4, Lemaire 3+0, Cage 0+3, Demps 9+2, Francois 4+2, Mortant 0+0.

HUBO LIMBURG UNITED: 28/53 shots (10/18x3), 29 rebounds, 24 fouten, RAHON 5+0, DELALIEUX 5+9, DESIRON 6+1, RELEFORD 8+10, UNRUH 6+7, Mukubu 4+5,Giancateri­no 5+0, Hertay 0+0, Spicer 4+6, Harris 2+0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium