Het Belang van Limburg

Zonhoven viert behoud met prachtzege

-

Helios Zonhoven speelt ook volgend seizoen in eerste nationale. Na het verlies van Blaasveld was Helios al zeker van het behoud. Het vierde dat met een mooie zege in Lint.

Na een lastig seizoen moest de laatste speeldag beslissen over degradatie of redding. Toen om 19u het nieuws binnensijp­elde dat Blaasveld verloren had van Torhout, was Zonhoven al zeker van het behoud. Het zorgde duidelijk voor een bevrijding in de hoofden van de spelers.

Op bezoek bij Lint werd er een hoog niveau gehaald. Theunis schitterde aanvallend, Matse Claesen, die zijn schoenen nu aan de haak hangt, deed het fantastisc­h aan de pas. Hij vond onder meer in Geraeds een stevige afwerker. Nadat Lint het gaspedaal induwde en er 1-1 van maakte, volgden twee zéér spannende sets. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De meegereisd­e Zonhovense supporters genoten. Dit seizoen bleven ze te vaak op hun honger zitten, nu zagen ze een team dat streed voor elke bal.

Leren uit onze fouten

Van Dijck speelde als opposite allicht zijn beste match van het seizoen, al was het vooral een stevige teampresta­tie van een bevrijd Zonhoven. Setstanden 27-29 en 25-27 zeggen voldoende over de sfeer en spanning in een overhitte sporthal. Zonhoven was dan wel al zeker van het behoud, het zette zelf de puntjes nog eens op de i. “Het behoud betekent een grote opluchting”, bekende Guy Van Meeuwen, sportief raadgever en één van de bezielers van de club. “Maar naar volgend seizoen toe moeten we de fouten die we met zijn allen gemaakt hebben, vermijden. Nationaal spelen betekent voor spelers en trainers harder en frequenter trainen, en voor het bestuur ook om dat korter op te volgen. Met soms maar vier trainingen per maand kom je automatisc­h in de problemen. Gelukkig krijgen we de kans om dat volgend seizoen te verbeteren.”

SETSTANDEN: 22-25, 25-21, 27-29, 25-27. Claesen, Theunis, Evers G, Brepoels, Geraerds, Vanderveld­en, Van Dijck. Kwamen in: Evers R, Steensels, Perilleux.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium