Het Belang van Limburg

“Nu met Bocholt in clinch gaan

Initia veegt vloer aan met Visé en pakt zijn elfde beker

- Ivo KWANTEN

Hubo Initia Hasselt won zaterdag voor de elfde keer in de clubgeschi­edenis de beker van België. In de finale was Visé geen partij voor een ontketende Limburgse ploeg (32-23). “Ik ben naar Hasselt gekomen om prijzen te pakken. Vorig seizoen grepen we op drie fronten naast een trofee, deze keer is het wel raak”, glunderde Dylan Vossen, die met tien doelpunten topschutte­r was.

“Een dik verdiende bekerwinst”, vond Vossen. “Visé heeft nooit het gevoel gehad dat ze ons iets in de weg konden leggen.”

Het was Vossen die zijn ploeg in de aanvangsfa­se op sleeptouw nam. De Nederlande­r loodste Initia al na tien minuten naar een 4-2voorspron­g. Bij 6-4 (15’) zaten de Luikenaars nog in de wedstrijd. Bij 14-10 halverwege was dat anders. “De sleutel lag in de verdedigin­g”, stelt Initia-coach Korneel Douven, die als T1 zijn eerste grote prijs pakte. “Blij voor mezelf, trots op de spelers en ontzettend blij voor de club. Van zo’n prestatie krijg je de krop in de keel. We knokten voor elke bal en voor elke meter. Zo hielden we de tegenstand­er in de eerste helft op tien doelpunten. Na rust kwamen we ook aanvallend beter uit de verf , waardoor het verschil alleen maar groter werd.”

Hasselt maakte in de tweede helft goals vanop elke positie. Van Der Goten scoorde vanop de cirkel, Köhlen en Van Criekinge werkten af vanop de flanken, Vossen, Meulders en Robyns prikten vanuit de tweede lijn. Maar de mooiste treffer kwam van Robyns, die een voorzet van Köhlen hoog boven de cirkel in één tijd binnen werkte. “Van deze overwinnin­g gaan we uiteraard genieten”, gaf Bart Köhlen aan. “Maar vanaf vandaag staat de focus weer helemaal op de play-offs. We willen zo snel mogelijk dat ticket voor de finale in de wacht slepen en dan met Bocholt in de clinch gaan voor de Belgische titel. We hebben de Damburgers dit seizoen al twee keer geklopt. Die titel is dus zeker mogelijk. Door deze bekertriom­f valt ook een pak druk weg. Zeker een voordeel.”

In het kamp van Visé, dat voor de tweede keer in de finale stond, alleen maar ontgoochel­ing. “Voor de wedstrijd geloofde ik in onze kansen”, sakkerde coach en Hasselaar Predrag Dosen. “Valse hoop bleek al heel snel. Ik kan alleen maar besluiten dat deze groep niet klaar is voor dergelijke wedstrijde­n. Verdedigen­d gaven we niet thuis, in aanval stapelden we technische fouten op. Het was niet goed genoeg om Hasselt pijn te doen.”

Van zo’n prestatie krijg je de krop in de keel. We knokten voor elke bal en voor elke meter

Korneel DOUVEN T1 Initia Hasselt

Twee Spanjaarde­n

Dylan Vossen Bruno Willems genoot met volle teugen. “Wat een prestatie”, aldus de Initia-voorzitter. “Maar er liggen naar volgend seizoen uitdaginge­n op ons te wachten. Veel wil ik er nog niet over kwijt. We versterken ons zo goed als zeker met twee Spanjaarde­n. Bertels van Sasja komt er ook bij, maar we hebben

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De beker is binnen. En dus werd er gefeest bij Initia.
FOTO RAYMOND LEMMENS De beker is binnen. En dus werd er gefeest bij Initia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium