Het Belang van Limburg

“We bleven geduldig”

Hasselt kan zich woensdag plaatsen voor halve finales

- Jo TREKELS

Voormalig ‘zwart beest’ Malle-Beerse kwam 1-0 voor in eigen huis, maar aan het einde van de avond werd het 2-5 en leidt Hasselt met 1-0 in de eerste ronde van de vernieuwde play-offs om de landstitel. Gelko heeft nu twee duels in eigen huis om door te stoten naar de halve finales. De eerste kans op de beslissend­e tweede zege is woensdag. Die match is twee dagen vervroegd omdat ook basketbalc­lub Limburg United vrijdag de Alverberg claimt.

Het was Limburger en ex-speler Khalid Ait Salah uit Dilsen-Stokkem die de thuisploeg al snel op voorsprong zette. Kregen de Hasselaren flashbacks? Vorig seizoen verloor Hasselt met 6-2 in Malle en waren de titelkanse­n gefnuikt. “Malle begon agressief en clever, met veel mensen achter de bal”, verklaarde Carmelo Nieddu. “Maar we bleven geduldig de opening zoeken, zonder gekke risico’s.”

Lolo zorgde uit een vrijschop voor 1-1 halfweg. “Onze mentalitei­t was goed, maar ik vond dat we te weinig meters in de diepte maakten”, vervolgde Nieddu. “Dat hebben we in de tweede helft wél gedaan waardoor we wegliepen. Met een heel volwassen Lolo en Dahbi, die dat goed op gang trokken. Dankzij enkele kwaliteits­goals van hen wonnen we ruim.”

Sterke Lahraoui

Ook Mustapha Harram liep in de kijker. 37 dit jaar, maar goed voor een goal en enkele assists. “En onze keeper houdt ons op gegeven moment recht”, vulde clubmanage­r Theo Geladi aan. “1-0 kon ook 2-0 of 3-0 zijn.”

Het zal Dries Lahraoui deugd gedaan hebben, want eerder dit seizoen moest hij kritiek slikken. “Tja, iedereen heeft wel eens een dip”, knipoogde de Runkstenaa­r. “Misschien was het te wijten aan mijn klierkoort­s? Sinds de trip met de nationale ploeg naar Brazilië gaat het beter.”

Ook de ploeg lijkt aan de beterhand na enkele mindere weken. “We hebben hard gewerkt naar deze periode toe”, zegt hij. “Dat zag je ook aan onze mentalitei­t, we waren heel gretig. Nu willen we woensdag de klus afmaken thuis. We wonnen al vier keer van Malle dit seizoen, dat moet de vijfde worden!”

In de volgende ronde wacht dan wellicht Antwerpen. “Maar daar mogen we nog niet aan denken, we mogen het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is”, waarschuwt Nieddu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium