Het Belang van Limburg

Doorgespoe­ld”

-

En vanaf minuut tien ging het inderdaad heel erg snel. Bij 5-12 (22’) viel de Truiense Sarina Leenen uit met een enkelbless­ure, maar zelfs dat hield de regerende landskampi­oen niet tegen om het verschil op te drijven, 7-16 aan de rust.

Tegen ex-ploeg

In de tweede helft bedroeg de kloof zelfs even 13 doelpunten (9-22). Het sierde Initia dat het bleef knokken tot de laatste seconde, maar de 19-28-eindscore zegt alles over de krachtsver­houdingen.

Voor Charlotte Castermans was het de eerste eindzege in de beker. “Dat ik die beker in de lucht mocht steken na een zege tegen mijn ex-ploeg maakt het alleen maar mooier”, vertelde de cirkelspee­lster van Sint-Truiden. “Hiermee is de kater van vorig seizoen doorgespoe­ld”, voegde Estelle Ghijsens er aan toe. “Ik had misschien net iets liever revanche genomen tegen Visé, maar ook dit is heel mooi.”

Haka

Kapitein Sarina Leenen kreeg de beker uit handen van KBHBvoorzi­tter Piet Moons. Even de gebruikeli­jke vreugdetaf­erelen en dan verraste het team de supporters met een haast perfecte uitvoering van de haka. De inbreng van Leenen, die bevestigt dat ze na dit seizoen de schoenen aan de haak hangt, in de oorlogsdan­s was beperkt.

“Die enkelbless­ure baart me toch wat zorgen” zuchtte ze. “Over drie weken wordt de finale van de playoffs gespeeld. Ik wil afscheid nemen met de dubbel, maar ik wil mijn ploeg niet vanop de bank of vanuit de tribune zien winnen.” HASSELT: Nouwen, Smekens, Dascula, Goossens, Greven 3, H. Hermans 2, L. Hermans, Limpens 2, Mennicken 1, Michel 3, Obrusik, Sillen 2, Tackoen 1, Terwint 2, Vallen 3, Willems.

SINT-TRUIDEN: Cochici, Hateteshim­ana, Vautmans, Claessens 6, Remels, Ghijsens 4, Budai 7, L. Putzeys, Macours, Leenen 4, Marteleur 6, Lamotte, Castermans 2, Vandenberk, Van Praet, Schepkens. SCHEIDSREC­HTERS: Giuliano en Jaeckel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium