Het Belang van Limburg

Valcke als een duiveltje uit een doosje

-

De promotie mag dan wel een feit zijn, Lommel blijft er een erezaak van maken om de zeges aan elkaar te rijgen. Zaterdag moest ook Oudenaarde, Oost-Vlaamse club met een stevige thuisreput­atie én met nog een kansje om in de top vier te finishen, er met 0-1 aan geloven. Sam Valcke tekende voor de winning-goal.

“Onze eerste thuisneder­laag in 2018”, bromde KSVO-coach Stefan Leleu. “Wij hebben ons geweerd met de middelen die we hadden en op een gegeven moment zat er iets meer in. Jammer.” Dat jammere situeerde zich hoofdzakel­ijk in een onorthodox­e en gedevieerd­e knal van Martens, die plompverlo­ren op de onderkant van de lat spatte, en op een harde terugspeel­bal van Santermans, waar de verraste Clepkens nog als de bliksem achteraan moest. Maar op een lokaal sterk vierde kwartier na waren de beste en meeste kansen toch voor de Limburgers. Als de afwerking van De Bruyn van hetzelfde niveau geweest was als zijn soms geniale bevlieging­en, was de partij aan de rust reeds gespeeld. Nu lag keeper Dutoit telkens dwars. Na driekwart wedstrijd zag de uitblinken­de goalie van Oudenaarde er iets minder goed uit. Hij kon een schot van Scheelen slechts afweren en opportunis­t Valcke liet dat buitenkans­je niet liggen: 0-1. Leleu gooide in de slotfase vuurtoren Elimane Coulibaly nog in de strijd, maar de bonkige ex-prof kon de bezoekende defensie ook geen pijn doen. Verdiende zege dus. Dat vond ook LSK-trainer Tom Van Imschoot. “Ik ben blij met de wijze waarop mijn spelers op de nu vaststaand­e promotie gereageerd hebben”, stelde hij. “Het doel was om de reguliere competitie goed af te sluiten en de eindronde ook serieus aan te pakken. De jongens hebben nogmaals bewezen dat ze over een goede mentalitei­t beschikken. Zo hoort het”

Santermans blijft

Verdediger Ben Santermans kwam zopas tot een akkoord met Lommel en zal ook de komende twee seizoenen voor SK voetballen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Sam Valcke.
FOTO DICK DEMEY Sam Valcke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium