Het Belang van Limburg

“De druk was groot”

- Kristof JACOBS

Het voorbije seizoen toonde kapitein Aziz Moutawakil zich opnieuw haast onmisbaar op het Looise middenveld. Met of zonder de patron die altijd voorop gaat in de strijd, het blijft toch een verschil bij THES. “Fantastisc­h dat we het dit weekend al hebben afgemaakt”, glunderde Moutawakil, die na Oss, Gellik en Hades nu zijn tweede titel bij THES viert. “Het is dubbel en dik verdiend op basis van het hele seizoen. Onze concurrent­en speelden zonder enige druk en dat was bij ons toch wel even anders. Iedereen dacht dat we los kampioen zouden spelen, maar zo simpel is dat niet. Je hebt niet alles in de hand.” Moutawakil kondigde enkele maanden geleden het einde van zijn carrière aan, maar breit er toch nog een zesde jaar bij THES aan vast. “In de schandelij­ke nederlaag bij Cappellen toonden we geen enkele mentalitei­t en dat was voor mij de druppel. Ik geef me altijd 100 procent en ik verwacht van de rest hetzelfde. Maar daarna zijn we als groep enorm gegroeid. Ik ben weer een fiere kapitein. Ik ga proberen in eerste weer een cruciale rol te spelen. We gaan er weer volle bak voor.”

PATRO:

Het voorbije weekend is Jaak Stevens overleden. Hij was de enige nog levende speler van Patro’s stichtings­elftal van 1942. Jaak Stevens, vader van erevoorzit­ter Robert, werd 101 jaar. *** Aanvaller Mory-Fallo Keïta (25) tekende een contract bij Patro. Keïta komt over van het Amerikaans­e Atlanta Silverback­s en speelde voordien bij La Louvière, Wiltz 71, Ol. en Sp. Charleroi en Virton.

BOCHOLT:

Jarno Goossens vertrekt naar Bree-Beek en Enrico Pellegriti naar reeksgenoo­t Spouwen-Mopertinge­n. Het staat vrijwel vast dat ook Alessandro Bongiorno andere oorden opzoekt.

Bij THES begon Oris op de bank omdat hij een beetje last had van zijn hamstrings. Hij viel toch nog in. Van Oudenhove had last van zijn knie, maar probeerde nog even. Uiteindeli­jk werd hij nog gewisseld. *** Jeunen ontbrak omwille van een communiefe­est. *** Stefani kreeg een gele kaart toen hij bij zijn late goal zijn wedstrijds­hirt uittrok. *** De spelers werden feestelijk onthaald in het clubhuis aan het stadion. De spelersbus arriveerde met feestende spelers op het dak van de bus.

In de marge werd bekend dat T2 Johan Muffels en keeperstra­iner Donald Kuhn hun overeenkom­st met een jaar verlengden.

Velagic moest noodgedwon­gen naar de kant met een verrekking aan de adductoren.

THES:

TERMIEN:

WELLEN:

BILZEN-WALTWILDER:

Boosten moest op het einde worden gewisseld met een verkrampin­g in de bil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium