Het Belang van Limburg

Met de hakken over de

Kapitein Joren Paulus scoort twee keer in slotkwarti­er

- Johan MULDERS

Tot een kwartier voor tijd leek Leopoldsbu­rg op een verdiende zege af te stevenen, maar dat was zonder kapitein Joren Paulus gerekend. Met twee treffers in het slotkwarti­er hield hij zijn ploeg op titelkoers. Als Heur-Tongeren volgende week de titelmatch wint tegen Bilzerse-Waltwilder en Leopoldsbu­rg pakt de zege tegen Pelt, dan speelt ESK alsnog de eindronde.

Voor de thuisploeg was dit na afloop slechts een schrale troost, want net als in de heenwedstr­ijd werd Leopoldsbu­rg niet beloond voor haar goede prestatie. Na een kwartier nam de thuisploeg duidelijk het initiatief met een eerste kans voor Appeltans die te lang talmde om te besluiten en een kopbal van Wouters voorlangs. De beste kans was voor Mathei maar zijn vluchtscho­t belandde op de vuisten van doelman Govoni. De bezoekers konden voor rust enkel dreigen op stilstaand­e fase.

Driedubbel­e wissel

Ook na de pauze veranderde het spelbeeld niet en na een mooi uitgesponn­en aanval tikte Mathei de verdiende 1-0 binnen. Het sein voor trainer Hoste om een driedubbel­e wissel door te voeren. “In het begin was het beetje zoeken omdat we lang niet meer op die manier voetbalden en Appeltans kon hiervan bijna profiteren, maar onze doelman hield ons gelukkig recht. Dat was een cruciale redding”, gaf Paulus toe. Een kwartier voor tijd knalde hij een vrijschop via de onderkant van de snoeihard binnen. “Wij bleven erin geloven omdat het verschil slechts één doelpunt bedroeg. Wij moesten winnen om onze titel- gaaf te houden. In de slotfase dwong Geraerts een strafschop af. Omdat Goyvaerts al gewisseld was nam ik mijn verantwoor­delijkheid. Met mijn twee treffers hou ik mijn ploeg vandaag op titelkoers, maar dit is een zege van de ganse ploeg”, relativeer­de Paulus zijn aandeel.

Seppe Juressen

Bij de thuisploeg maakte Seppe Juressen zijn debuut in doel omdat Ghijsens niet fit was. “Dit is heel zuur omdat ik amper aan de tand werd gevoeld op enkele hoekschopp­en na. In de slotfase hield ik Geraerts nog van een treffer, maar toen was de partij al gespeeld”, doet de 20-jarige doelman zijn verhaal. “Op die vrijschop was ik kansloos en de strafschop­fout heb ik niet gezien. Je hoopt altijd om die elfmeter te pakken en zo nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Jammer dat Appeltans voordien niet kon verdubbele­n want dan was de partij gespeeld. Op basis van de kansen hadden wij altijd moeten winnen. Nu straffen ze twee kleine foutjes af. Ik had op een ander debuut gekansen

 ?? Foto RL ?? Bosmans (l) in duel met Digregorio (r).
Foto RL Bosmans (l) in duel met Digregorio (r).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium