Het Belang van Limburg

“Vermoeidhe­id zit in de kopjes”

-

Bilzen-Waltwilder blijft ook na de voorlaatst­e speeldag in de strijd voor deelname aan de eindronde. Tot daar het goede nieuws. De zwalpende thuisploeg moest tegen het veroordeel­de Herentals alles uit de kast halen om de drie punten thuis te houden.

Nochtans startte de fusieploeg als een wervelwind met een vroeg openingsdo­elpunt van Zejnilovic als beloning. Maar zoals de jongste weken zo vaak het geval transforme­erde de storm al vlug in een licht onaangenaa­m briesje. Gelukkig voor de Limburgers toonde Herentals waarom het volgend seizoen een reeksje lager aan de slag moet. Bilzen-Waltwilder kwam meermaals met de schrik vrij. Meer nog: bij de tweede trap op doel trof Godard de paal. De goed gevolgde Heleven moest de bal maar binnen blazen: 2-0. Vlak voor het rustsignaa­l ging de lokale defensie nog maar eens in de fout. Voorspoels miste kans nummer vijf niet: 2-1. Tien minuten later zoefde een vrije trap van Convalle over alles en iedereen. Kapitein Spiessens schoof de 2-2 aan de tweede paal binnen. De thuisploeg leek klaar voor de doodsteek maar eens te meer trok Godard zijn team over de streep. “We zitten niet op ons tandvlees maar er ver onder”, moest Eric Eurlings vaststelle­n na de moeizame zege. “De vermoeidhe­id zit niet zozeer in de benen, maar meer in de kopjes. Het net niet winnen van de tweede periode heeft ons een mentale knak gegeven.” Matchwinna­ar Jarne Heleven hield met zijn zesde en zevende van het seizoen B-W in de eindrondes­trijd. BILZEN-WALTWILDER: Crescente, Appermont (73’ Marchal), Theunissen, Weerts, Godard, Bouhriss, Zejnilovic (62’ El Ghoulbzour­i), Swijngedou­w, Heleven, Schoubs, Boosten (79’ T. Ubachs).

HERENTALS: Vervoort, Spiessens, Thomassen, Convalle, De Swert, Bruyninckx, Van Schoonhove­n (69’ Vercammen), Van Dingenen, Voorspoels, Danisik (25’ Szalega), Van Looy. DOELPUNTEN: 5’ Zejnilovic 1-0, 33’ Heleven 2-0, 45’ Voorspoels (strafschop) 2-1, 54’ Spiessens 2-2, 67’ Heleven 3-2. STRAFSCHOP: 45’ Voorspoels (omgezet).

GELE KAARTEN: Theunissen, Appermont, Bouhriss, De Swert.

SCHEIDSREC­HTER: Torbeyns. (matr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium