Het Belang van Limburg

“In voetbal weet je nooit”

- Geert STIENISSEN

Eendracht Termien was een maatje te groot voor een verdienste­lijk Diegem, maar van een echte hoerastemm­ing was amper sprake. Door de zeges van Heur-Tongeren en Wellen lijkt een Genkse titel immers een erg onwaarschi­jnlijk scenario. “Toch weet je in voetbal nooit”, aldus Francesco Piras.

Verdediger­s Philipsen en Croonen losten de eerste serieuze waarschuwi­ngsschoten richting Brabantse doel. Na ruim een half uur was het dan toch raak via de Nederlands­e linksachte­r Kroonen. “De erg bedrijvige Piras leverde het leer bij me in. Na een een-tweetje met Van Caubergh kon ik de bal loeihard in de bovenhoek plaatsen. Ik draag dit doelpunt op aan de fantastisc­he groep”, beschreef Kroonen zijn derde en mooiste van het seizoen. “Daarmee gingen we na een erg sterke eerste periode met een verdiende voorsprong de kleedkamer in”, aldus Niels Van Caubergh. “Diegem had geen antwoord op onze snelle aanvalsgol­ven en lopende mensen. We veranderde­n onze speelstijl omwille van blessures, maar misschien is het wel een optie om de resterende partijen op dezelfde manier aan te vatten.” Nadat Piras de 2-0 in twee tijden voorbij goalie Michiels trapte, speelden de bezoekers alles of niets, maar verder dan de aansluitin­gstreffer kwam Diegem niet meer. Uitblinker Piras had het laatste woord. “Mijn doelpunt zie ik als een bekroning van een uitstekend­e partij en een dito seizoen. Door de winst van Heur-Tongeren en Wellen is een titel niet het meest waarschijn­lijke scenario. Toch zullen we er alles aan doen om ook de match in Houtvenne winnend af te sluiten. In voetbal weet je immers nooit. In mijn eerste seizoen bij de club zou ik immers graag een prijs pakken. Liefst met een titel en anders via een herkansing in de eindronde.”

TERMIEN: Bruno, Croonen (79’ Vanoppen), Pulinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Piras, Van Caubergh, Baur (90’ Yildirim), Voorn, Yildiz (70’ Cosyn).

DIEGEM: Michiels, Van Lautem (58’ Miri), Jacobs, Dessaer, Bautmans, De Bouw, Beugoms (46’ Benamar), Willems, Denayer, Ibn Hach (46’ Erdogan), Gajanovic.

DOELPUNTEN: 36’ Kroonen 1-0, 55’ Piras 2-0, 67’ Bautmans 2-1.

GELE KAARTEN: Voorn, Yildiz, Benamar, De Bouw, Erdogan.

SCHEIDSREC­HTER: Verschaere­n. TOESCHOUWE­RS: 220.

 ?? FOTO TOPA ?? Piras is sneller op de bal en scoort.
FOTO TOPA Piras is sneller op de bal en scoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium