Het Belang van Limburg

Park speelt eindronde en RC Peer degradeert

- Jos CASTERMANS

Ondanks nipte winst in Jeuk vergezelt RC Peer Bregel naar tweede. De concurrent­en, Vlijtingen en Hoeperting­en, wonnen hun partij immers ook en zij zaten in een betere positie. Afwachten of het onderzoek dat de bond momenteel voert na de klacht van Peer hier nog iets aan verandert. De grootste verrassing liet Park optekenen. Zij dienden Helson de eerste nederlaag toe en spelen de eindronde.

Park mag de eer opeisen de soevereine leider een volledig kampioensc­hap zonder nederlaag niet te hebben gegund. Maar belangrijk­er voor de promovendu­s is zeker dat zij met Bree-Beek, Herkol en Herk de eindronde spelen. “Wij hebben er hard voor moeten knokken”, aldus Park-coach Mertens. “Bij 1-1 wilde Helson dat puntje per se vasthouden. Het is toch wel uitzonderl­ijk wat wij gepresteer­d hebben. Heel het seizoen hebben wij onder druk gestaan. Eerst om uit de degradatie­zone te geraken en daarna om het derde periodekam­pioenschap te winnen. Wat ik nu van de eindronde verwacht? Op papier hebben wij minder inhoud dan de andere deelnemers. Maar we gaan zo lang mogelijk proberen mee te doen.” Hoeperting­en en Vlijtingen konden zich redden, Peer niet. “Man, man, man! Wat ben ik blij!”, klonk het bij bestuursli­d Paul Loyens van Vlijtingen na afloop van de zenuwslope­nde laatste twintig minuten tegen Bregel. “Ik moest constant terugdenke­n aan die late goal vier jaar geleden tegen Lutlommel waardoor wij uit Bevorderin­g zakten.”

“Het is mijn allereerst­e zege”, lachte coach Hensen, die begin vorige maand overnam. “Maar wel een hele belangrijk­e.”

Bij Hoeperting­en zei voorzitter Feytons: “Mijn bloeddruk en hartslag stegen serieus. Ik ben meer dan opgelucht, zeker na alles wat er de laatste tijd gezegd en geschreven is. Misschien hebben we de zwakste ploeg van de laatste vier jaar, maar we hebben een geweldige mentalitei­t getoond. Dinsdag moet ik me melden bij de bond. Ik ben blij dat men mij opgeroepen heeft. Ik vind het zelfs jammer dat ik er zo lang op heb moeten wachten.”

Rest RC Peer. Coach Daelmans: “We hebben het fair gespeeld. Zo Mathieu MERTENS Trainer van FC Park zitten wij in mekaar. We hebben goede matchen gespeeld waarin wij het hebben laten liggen. Maar het steekt als ik al die geruchten hoor. Hoeperting­en dat tweemaal wint tegen Zepperen Brustem, een trainer die de eer aan zichzelf houdt. Ikzelf ben op de bond moeten komen. En Marco Pauls ook. Je kan het niet hard maken, maar ik stel me vragen.” VLIJTINGEN: Bellen, Neven, Boelen, L'Ortye, Ampofo, Tans, Rondags (68' Moyens), Goffin, Truscelli (82' Shehu), Ieracitano (28' Nijs), Cosemans.

BREGEL: Heyninck, Derin, Slangen, Petroncian­a, Gelou, Kaya (45' Jens Gielen), Jeroen Gielen (60' Onder), Bellizzi, Guvenç (78' Teppers), Vermeulen, Bouazil.

DOELPUNTEN: 13' Derin 0-1, 25' Ieracitano 1-1, 70' Boelen 2-1.

GELE KAARTEN: Jeroen Gielen, Ampofo. SCHEIDSREC­HTER: Wahhabi. TOESCHOUWE­RS: 90. (jc)

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Vlijtingen pakte tegen Bregel een verlossend­e zege.
FOTO PATRICK SMETS Vlijtingen pakte tegen Bregel een verlossend­e zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium