DEGRADATIE:

Zutendaal

A en Nieuwerker­ken.

Na veel zwoegen en zweten heeft Zutendaal A zich van het behoud kunnen verzekeren door Lanaken met

5-2 huiswaarts te sturen. Met dank aan spits Steven Pahaut (foto). Hij maakte in de slotfase van de vorige speeldag al een levensbela­ngrijk doelpunt en effende gisterenmi­ddag het pad richting behoud door het

SLOTSOM: SCH.-BEVERST HOESELT A 6 1

Zelfs zonder enkele sterkhoude­rs was Sch.-Beverst nog een maatje te groot voor de buren uit Hoeselt. Met zijn tweede van de dag besliste Remmers al vroeg deze wedstrijd, invallers Nijs en Robeyns maakten het feestje compleet.

SCH.-BEVERST: Bollen, Lecis, Godin (69’ Robeyns), Conings, Soubry, Boumediene, Meekers, Cops (46’ Missotten), Tulleneers (46’ Nijs), Remmers, Lemmens.

HOESELT A: Lambrechts, Donné, Thoelen, Martens, Tomsin, Nelissen (73’ Vanhees), Vangeel, De Winne (77’ De Schaetzen), Op De Locht, Driesen, Slechten (77’ Bastiaens). DOELPUNTEN: 2’ Remmers 1-0, 12’ Soubry 2-0, 26’ Remmers (strafschop) 3-0, 47’ Godin 4-0, 70’ Nijs 5-0, 75’ Robeyns 6-0, 88’ De Schaetzen 6-1.

STRAFSCHOP: 26’ Remmers (omgezet). SCHEIDSREC­HTER: Pinxten. TOESCHOUWE­RS: 140. (matr) eerste doelpunt aan te tekenen. “Een kopbalgoal! Maar voor alle duidelijkh­eid. Niet ik, maar de gehele kern heeft dit huzarenstu­kje geleverd. Na onze snelle 2-0-voorsprong én de omgezette penalty op slag van rust wisten we dat ons broodje gebakken was. Of dit de belangrijk­ste doelpunten in mijn carrière waren? Mmmh, bij Millen toen we kampioen speelde, heb ik indertijd ook enkele waardevoll­e treffers gemaakt.”

MUNSTERBIL­ZEN

SP. KOLMONT

De spelers van Munster hebben hun trainer Colla dankzij een forfaitzeg­e tegen Kolmont een mooi afscheidsc­adeau bezorgd. Staszewski zette de toon voor de rust. Na de vroege 3-0 van F. Vandecaets­beek in de tweede helft gooiden de bezoekers de handdoek in de ring. MUNSTERBIL­ZEN: Schoubs, Vanhoof, Staszewski (60’ M. Nijssen), K. Vandecaets­beek, Hulsmans (66’ Geraerts), Bielen, Lindelauf, F. Vandecaets­beek, Berx (76’ Meuwis), Hansen, Lormans.

KOLMONT: Barée, Ruth (58’ Nijs), Voets, Swennen (58’ Cosemans), Vanempten, Rosseels, Jehaes, Mellemans, Knaepen, Muls (78’ Massillon), Collas.

DOELPUNTEN: 4’ Staszewski 1-0, 38’ Staszewski 2-0, 47’ F. Vandecaets­beek 3-0, 80’ F. Vandecaets­beek 4-0, 86’ Lormans 5-0.

GELE KAARTEN: Hulsmans, Meuwis, Jehaes, Vanempten. SCHEIDSREC­HTER: Ertanir. TOESCHOUWE­RS: 80. (matr)