Het Belang van Limburg

Beresterk Genk B pakt de titel

- Erik MARTENS

Na de 1-7-winst tegen Moldavo heeft Genk B de titel gepakt in tweede nationale. De ploeg heeft met 12 tegengoals de beste verdedigin­g, met 137 stuks de beste aanval en als kers op de taart het maximum van de punten. “Dat willen we ook na de laatste speeldag nog hebben”, zegt trainer Thomas Jansen.

“Onze doelstelli­ng voor aanvang van het seizoen was de top vijf”, zo blikt Thomas Jansen terug. “Maar we zijn er snel in geslaagd een hecht team te vormen dat elke week progressie maakte. Deze jonge, talentvoll­e ploeg zette zo veel stappen vooruit dat er al enkele speelsters meedraaien in de Superleagu­e. Dat is gewoon fantastisc­h. Natuurlijk moeten we hier met volle teugen van genieten. Maar hier houdt het niet op hoor. Voor de meeste van onze speelsters begint hun carrière nu pas.”

“We hebben de titel voor een groot stuk te danken aan trainer Jansen en hulptraine­r Paulus”, zo zwaait kapitein Kimberly Verbist met het wierookvat. “Zij hebben in totaal op liefst 33 speelsters een beroep gedaan. Maar ze zijn er wel in geslaagd om daar een hecht blok van te maken. Onze topschutte­rs zijn natuurlijk onze blikvanger­s: Oversteyns met 34 goals op haar naam, Merkelbach 23 en Geers 22. Maar met slechts 12 tegendoelp­unten is ook onze defensie beresterk, dat alles nog extra gekruid met een stevig middenveld en super invallers. Dat het gewaardeer­d wordt, bewijst het feit dat er zo’n 200 supporters kwamen opdagen voor onze titelmatch”, aldus Verbist die haar vierde seizoen achter de rug heeft in het Genkse team.

GENK B (SELECTIES/DOELPUNTEN): Awete Henriette (5/4); Bertels Sigrid (20/9); Caelen Floor

 ?? FOTO MS ?? Trainer Jansen genoot met volle teugen van de titel.
FOTO MS Trainer Jansen genoot met volle teugen van de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium