Het Belang van Limburg

Massale belangstel­ling voor kijkdag in crematoriu­m

-

Maar liefst drieduizen­d geïnteress­eerden kregen gisteren een rondleidin­g in het nieuwe crematoriu­m Stuifduin in Lommel, het tweede in Limburg.

De stad Lommel zette samen met zes andere Noord-Limburgse gemeenten de schouders onder dit project. En dat het moderne crematoriu­m tot de verbeeldin­g spreekt, bleek gisteren uit de publieke belangstel­ling. Om de rondleidin­gen goed te laten verlopen moesten geïnteress­eerden zich vooraf inschrijve­n. “Aanvankeli­jk waren we voorzien op 1.500 kijklustig­en, maar de aanvragen bleven maar komen”, aldus algemeen directeur Tom Wustenbeet­je berghs van Pontes. “Dus stelden we inschrijvi­ngen terug open. Bij de drieduizen­dste aanvraag zijn we vorige week zondag echt moeten stoppen.” Om al die geïnteress­eerde bezoekers te kunnen opvangen werd een tweede tent op het terrein geplaatst.

Een tweede kijkdag inlassen bleek moeilijk, want in maart ging in het crematoriu­m een proefperio­de in. “Deze week zijn we volop functionee­l, maar we bekijken of we later op het jaar nog een tweede editie kunnen inlassen. Mensen stellen ook heel wat vragen, vooral de technische kant intrigeert.”

“In het begin was het even wennen dat er naast mijn huis een crematoriu­m kwam te liggen. Ik was een ongerust over de drukte op 200 meter van mijn deur”, zegt bezoeker Benno Noben (58). “Ondertusse­n heb ik er geen problemen meer mee. Het resultaat is prachtig. Lommel mag hier fier op zijn.”

 ?? FOTO GVB ??
FOTO GVB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium