Het Belang van Limburg

Pastoor Jan Ottenburgs op 85-jarige leeftijd overleden

-

Priester Jan Ottenburgs is afgelopen weekend op 85-jarige leeftijd overleden. Pastoor Ottenburgs werd geboren in 1932 in Heers, waar hij donderdag ook begraven wordt. Hij was onder andere pastoor in de parochies Sint-Pieter (Sint-Truiden), Mopertinge­n en Hoeselt.

De geliefde pastoor werd in 1957 in Luik tot priester gewijd. Vervolgens ging hij in Luik en Wellen als kapelaan aan de slag. Als pastoor stond hij aan het hoofd van de parochie SintPieter (Sint-Truiden) om daarna in 1980 te verhuizen naar Mopertinge­n. “Pastoor Jan was een pastoor die onder de mensen stond en zeer begaan was met de zieken. Het was een ruimdenken­d man en ontzettend geliefd bij de parochiane­n”, vertelt Jeff Brepoels van de pastorale eenheid in Mopertinge­n. Jaarlijks trok de pastoor met twee volle bussen naar Lourdes.

Lisa Del Bo

“Hij heeft zijn stempel gedrukt op de parochie. Uit zijn ondernemen­de geest werd een prachtige kerststal gebouwd voor in de kerk. Zingen deed hij ontzettend graag. De Latijnse gezangen nam hij volledig voor zijn rekening. Uit die voorliefde stond hij dan ook aan de wieg van het kinderkoor Do Re Mi. Pastoor Jan zag in Lisa del Bo de perfecte dirigente voor het kinderkoor. Ze zou die taak ruim twintig jaar op zich nemen”, vertelt Brepoels. Eind jaren 80 ging Ottenburgs aan de slag in Hoeselt om vervolgens op hoge leeftijd de pastorale taak op zich te nemen in het klooster bij de zusters in Kerniel.

Jan Ottenburgs wordt donderdag om 10.30 uur begraven in Heers. De uitvaart wordt muzikaal opgeluiste­rd door Lisa Del Bo. (joge)

 ?? FOTO JOGE ?? Jan Otteburgs stond aan de wieg van het kinderkoor Do Re Mi.
FOTO JOGE Jan Otteburgs stond aan de wieg van het kinderkoor Do Re Mi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium