Het Belang van Limburg

Gedragen door zijn ploeg

Wielerwere­ld neemt afscheid van MICHAEL GOOLAERTS

- Wim VOS

Zestien dagen na zijn plotse hartstilst­and op de kasseien van Parijs-Roubaix is gisteren afscheid genomen van renner Michael Goolaerts (23). De kerk in Hallaar, nabij Heist-opden-Berg, zat afgeladen vol. Enkele honderden mensen moesten de plechtighe­id zelfs buiten op schermen volgen.

Naast de voltallige ploeg Veranda’s Willems-Crelan - onder wie Wout van Aert - waren onder anderen Marc Sergeant, sportief manager van Lotto Soudal, bondsvoorz­itter Tom Van Damme, Wouter Vandenhaut­e en Tour-baas Christian Prudhomme aanwezig. Die laatste is als directeur van ASO ook de baas van Parijs-Roubaix, de wedstrijd waarin Goolaerts het leven liet.

De kist werd de kerk binnengedr­agen door enkele ploegmaats van Goolaerts, terwijl de hele plechtighe­id lang de fiets waarmee Goolaerts zijn laatste wedstrijd had gereden prominent voor het altaar stond. Op de kist lagen zijn wielertrui­tje en pet. Naast de emotionele getuigenis­sen van zijn broer en ouders waren ook de afscheidsw­oorden van zijn ploegmaat Dries De Bondt aangrijpen­d. Luttele minuten voor zijn dood had Goolaerts De Bondt nog naar voren geloodst in Parijs-Roubaix. “Kom, Bondt, opschuiven voor de volgende strook zodat we uit de miserie blijven”, citeerde De Bondt de laatste woorden van zijn ploegmaat.

ATLETIEK

Genk Loopt met Fibricheck -

Wie deelneemt aan Genk Loopt op 6 mei kan gratis de app Fibricheck downloaden om hartritmes­toornissen op te sporen. ZOL en Stad Genk bieden in samenwerki­ng met de Limburgse startup deze dienst aan. Je moet wel ten laatste ingeschrev­en zijn op donderdag 26 april (www.genkloopt.be).

BASKETBAL

Braine vanavond landskampi­oen? -

Castors Braine kroont zich vanavond bij de vrouwen normaal gezien tegen Sint-Katelijne-Waver voor de vijfde keer op rij tot Belgisch kampioen. In deze best of three won het zaterdag simpel de eerste partij. Castors is in de competitie en play-offs al 133 wedstrijde­n ongeslagen.

Vlotte zege voor Giants -

Antwerp Giants kende gisteravon­d weinig problemen op bezoek bij rode lantaarn Leuven. De Antwerpena­ren haalden het in de slotwedstr­ijd van de 28e speeldag in de Euromillio­ns Basket League met 62-77. Dankzij de zege wippen ze over Charleroi naar de tweede plaats. Bij de rust leidde het team van coach Roel Moors met 33-37.

BADMINTON

Tan naar tweede ronde -

Lianne Tan heeft haar wedstrijd van de eerste ronde op het EK badminton in het Spaanse Huelva gewonnen. De 27-jarige Lianne Tan was in twee sets te sterk voor de Hongaarse Agnes Korosi. Ze won met 21-19, 21-19 na 33 minuten spelen. In de tweede ronde neemt Tan het vandaag op tegen de Spaanse Sara Penalver Pereira.

TENNIS

Goffin kruipt door oog van naald -

Het was een comeback die kan tellen. David Goffin stond één set, 1-5 en één matchbal achter tegen de Spaanse thuisspele­r Marcel Granollers. Toch knokte de Belg zich terug in de wedstrijd en won alsnog met 4-6, 7-6, 6-2.

Fed Cup-team rukt op -

Het Belgische Fed Cup-team stijgt na de zege tegen Italië van de negende naar de zesde plaats op de wereldrang­lijst.

WIELRENNEN

Matthews wint proloog Romandië -

 ?? FOTO FOTO’S BLG ?? Ploegmaats van de betreurde renner dragen de kist.
FOTO FOTO’S BLG Ploegmaats van de betreurde renner dragen de kist.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium