Het Belang van Limburg

Ex vermoorde zakenman weer vrijgelate­n

-

De 45-jarige ex van de vermoorde Nederlands­e zakenman Marcel Van Hout (51) is gisteren opnieuw vrijgelate­n. “Omdat er geen nieuwe, bezwarende elementen zijn sinds de eerste aanhouding op 9 december”, zegt haar raadsman Jan Swennen.

Marcel Van Hout werd op 22 november vermoord aangetroff­en in zijn riante villa op Grote Heide in Neerpelt. Nog geen drie weken later werd zijn ex opgepakt. Volgens de speurders zou zij de opdracht tot de moord hebben gegeven. Ze haalden daarvoor een aantal verdachte elementen aan. Onder meer de wijziging van het testament in haar voordeel en het wissen van telefonisc­he berichten die gingen over geruzie over financiële kwesties. De vrouw reed rond in een exclusieve Rolls-Royce en kreeg maandelijk­s 5.000 euro om rond te komen. Van Hout zou dit niet langer betaalbaar hebben gevonden. Ook al leek hij uiterlijk een rijke man, hij keek blijkbaar ook tegen een hoge schuldenbe­rg aan.

Nieuwe verhoren

Twee dagen na haar eerste aanhouding werd de ex onder voorwaarde­n in vrijheid gesteld. Op 5 april werd ze opnieuw opgepakt. Niet omdat ze haar voorwaarde­n niet had nageleefd, maar blijkbaar na enkele nieuwe verhoren. “Volgens mij ten onrechte”, aldus Jan Swennen. “Er waren volgens mij geen nieuwe, bezwarende elementen in het dossier. De raadkamer heeft haar op 10 april dan ook in vrijheid gesteld. Het parket ging daartegen in beroep, maar de kamer van inbeschuld­igingstell­ing is eveneens van oordeel dat ze moet worden vrijgelate­n. Zij heeft intussen de gevangenis verlaten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium