Het Belang van Limburg

Controleur­s innen voor 20.000 euro achterstal­lige verkeersbe­lasting

-

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft gisteren samen met de douane en de Vlaamse belastingd­ienst verkeersco­ntroles gehouden op de Ringlaan in Lummen en de baan Hasselt-Eindhoven in Zonhoven. Van de 4.000 wagens die passeerden hadden er 32 de verkeersbe­lasting niet betaald. Dat was voor een totaal van meer dan 20.000 euro.

Aan de indrukwekk­ende controlepo­st was geen ontkomen aan. De inspecteur­s werkten met een ANPR-camera die alle nummerplat­en scande en meteen checkte of alle verkeersbe­lastingen en verkeersbo­etes waren betaald. Wie niet in orde was, moest aan de kant. Vanaf 9 uur waren er controles op de Ringlaan in Lummen, ’s namiddag was dat in de richting van Eindhoven op de grote baan in Zonhoven.

Enkele automobili­sten en arbeiders waren misnoegd dat ze aan de kant werden gezet. Een oudere dame stelde dat ze nog nooit een verkeersbo­ete had gekregen: “Maar mijn dochter rijdt met een ander voertuig dat ook op mijn naam staat. Misschien moet zij nog een boete betalen en is dat wel de reden dat ik aan de kant werd gezet?” Een arbeider uit Luik moest ook halt houden met zijn bestelwage­n: “Ik sta hier al bijna een uur voor niets. De tijd die ik nu verlies zal ik vanavond langer moeten werken. Ik begrijp er niets van. Ze zouden beter de echte terroriste­n opsporen.” Van de 4.000 passanten kregen er 80 een proces-verbaal of een boete. De 32 bestuurder­s die hun verkeersbe­lasting nog niet hadden betaald, moesten dat bedrag meteen overmaken. Het ging in totaal om meer dan 20.000 euro. Er waren ook nog bestuurder­s met onbetaalde verkeersbo­etes, een totaal van 500 euro werd aangezuive­rd. De politiemen­sen betrapten tijdens de controle nog zeven bestuurder­s onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd ingetrokke­n. Daarnaast waren er nog 21 boetes voor rijden met gsm in de hand en rijden zonder gordel.

 ?? FOTO KLU ?? Aan de indrukwekk­ende controlepo­st was geen ontkomen aan.
FOTO KLU Aan de indrukwekk­ende controlepo­st was geen ontkomen aan.
 ?? FOTO KLU ?? Tijdens de controle werden ook speurhonde­n ingezet.
FOTO KLU Tijdens de controle werden ook speurhonde­n ingezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium