Het Belang van Limburg

Verkoop Infirmerie uitgesteld

-

Infirmerie: Het principe tot verkoop van de Infirmerie en de Sint-Ursulakape­l met bijhorende tuin wordt uitgesteld: “De N-VA heeft de schatting in twijfel getrokken, een zweem van verdachtma­king. De beëdigde schatters kunnen zich niet verdedigen. We hebben een conditieme­ting laten opstellen om te bepalen welke investerin­gen er de komende 20 jaar aan de orde zijn”, wist burgemeest­er Dewael.

Mulken: De kapel van Sint-Gillis in Mulken heeft last van waterinsij­peling. Een nieuw dak kost 276.000 euro. Daarom zal het dak nu eerst worden gereinigd en hersteld. De waterafvoe­r wordt aangeslote­n op een gescheiden riolerings­net.

Peukentege­ls:

Raadslid Toon Caubergh (N-VA) wil ‘tegelpeuke­n’ in de handelsstr­aten en een infocampag­ne om toeristen en inwoners te sensibilis­eren rond klein zwerfafval (peuken en kauwgom). Schepen Jans (Milieu) was gecharmeer­d over deze bezorgdhei­d: “Je bedoelt ‘peukentege­ls’. Onze stad is kandidaat voor het coaching project ‘De Mooimakers’ van OVAM. De roosters zijn een gevaar voor dames met hoge hakken en ze zijn niet bedoeld voor kauwgom.” Uitnodigin­g: Raadslid Caubergh wil ook dat alle raadsleden worden uitgenodig­d op recepties en openingen van heraangele­gde straten. Burgemeest­er Dewael gaat de zienswijze aanpassen: “Dan word je ook op de 21 juli-viering verwacht. Ik zal erop letten of je er bent”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium