Het Belang van Limburg

Euregio award voor Karl-Heinz Lambertz

-

Winnende nummers: 5 3 8 3 8 0 Winnende nummers:

3 - 8 - 15 - 21 - 23 - 25 - 29 - 32 - 35 37 - 39 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 58 - 61 63 - 69

Winnende nummers: 0 - 4 - 3 Senator Karl-Heinz Lambertz (SP) heeft dinsdagavo­nd op het Drielanden­punt in Vaals de zogenaamde FrEUndship-award ontvangen. Deze prijs is een initiatief van journalist­en uit het grensgebie­d van Duitsland, Nederland en België. Zij zijn verenigd in het mediagezel­schap FrEUndship, dat dit jaar 25 jaar bestaat. Voor de journalist­en en mediamense­n was de 25ste verjaardag een goede gelegenhei­d om hun award voor de tweede keer uit te reiken. De eerste laureaat was minister van Staat Willy Claes (sp.a), in 2003. De FrEUndship-award is bedoeld om personalit­eiten uit de Euregio te belonen voor hun bijzondere inspanning­en voor het bevorderen van uitwisseli­ng tussen mensen en diensten binnen de Euregio Maas-Rijn. Het was Willy Claes zelf die gisteravon­d samen met voorzitter Louk Hustinx tijdens een stemmige bijeenkoms­t in taverne De Grenssteen, de wisseltrof­ee overhandig­de aan KarlHeinz Lambertz (66), jarenlang minister-president van de Duitstalig­e Gemeenscha­p in België en in die hoedanighe­id hevig pleitbezor­ger voor de euregional­e gedachte.

De Award bestaat uit een wisseltrof­ee in de vorm van een beeldhouww­erk van kunstenaar Wil van der Laan. Het sculptuur, een personage met een uitgestoke­n hand, is symbool voor het leggen van contacten en het bouwen van bruggen.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Willy Claes, de eerste laureaat van de prijs in 2003, reikte de FrEUndship-award uit aan Karl-Heinz Lambertz.
FOTO TOM PALMAERS Willy Claes, de eerste laureaat van de prijs in 2003, reikte de FrEUndship-award uit aan Karl-Heinz Lambertz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium