Het Belang van Limburg

“Geen bed maar beleving”

Ondernemer bouwt hotel in hartje Bilzen

- Johnny GEURTS

Tegen Kerstmis heeft de Bilzense binnenstad er een hotel bij. Zakenman Carlo Bogaerts zet samen met zijn zonen de schouders onder de bouw van een gloednieuw hotel met tien kamers in de Genutstraa­t. “We bouwen met een staalframe zodat het hotel binnen acht weken recht staat”, zegt Bogaerts.

“We dachten eerst aan de uitbouw van een winkelcomp­lex met daarboveno­p appartemen­ten, maar dat bleek geen rendabele optie. Uiteindeli­jk hebben we beslist om de oude bakkerij te slopen en een gloednieuw gebouw recht te trekken. Het hotel wordt een familiepro­ject waar ook onze zonen Bregt (25) en Bram (27) instappen. Bilzen is de ideale uitvalsbas­is om te overnachte­n”, zegt Carlo. “Momenteel wordt gewerkt aan de funderinge­n. “We kiezen niet voor een traditione­el bouwconcep­t, maar voor een vooraf geassemble­erde staalframe­bouw. Dat is in Amerika al heel populair. Tegen de zomer staat het hotel recht. Het complex krijgt een industriee­l, modern en chic karakter. We bouwen vier verdieping­en, in totaal tien kamers. Goed voor 750 vierkante meter oppervlakt­e”, stelt Bogaerts, zaakvoerde­r van een architecte­nbureau en vastgoedka­ntoor. “Ons hotel wordt meer dan een bed om te overnachte­n, we verhuren een beleving. Op het gelijkvloe­rs komt de lobby en een oogstrelen­de lounge samen met een uitgebreid­e wijnbar. In het midden van de oppervlakt­e komt een openlucht patio. Over de ganse lengte van voor tot achter verrijst een doorlopend­e expositiem­uur van 23 meter lang en 6 meter hoog. Het wordt een imposante, kunstzinni­ge plek waar kunstenaar­s gratis hun werken kunnen tentoonste­llen. Elke zes weken wisselen we de werken.”

Beila

De voorgevel wordt in zijn oorspronke­lijke vorm gereconstr­ueerd. “Er worden wel accenten aangebrach­t in zwart staal en een hippe glazen uitbouw. De achtergeve­l wordt bezet met koper. Omdat het hele gebouw met ingenieuze volumes met veel glas wordt uitgevoerd, vangen we op alle verdieping­en ontzettend veel licht op”, aldus de ondernemer. Het hippe hotel krijgt de naam ‘Hotel Beila’. “Gevonden op Wikipedia.”, lacht Carlo. “Bilzen werd voor het eerst vermeld in 950 als Beila, een prachtige naam.” Met de bouw van het hotel is een investerin­g van bijna 2 miljoen euro gemoeid. “Bedoeling is om tegen de kerstdagen de deuren te openen.”

 ?? FOTO JOGE ?? Carlo Bogaerts op het bouwterrei­n in het centrum van Bilzen. “Het wordt een familiepro­ject.”
FOTO JOGE Carlo Bogaerts op het bouwterrei­n in het centrum van Bilzen. “Het wordt een familiepro­ject.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium