Het Belang van Limburg

Spider-Man en Iron Man klaar om records te verpulvere­n met ‘Avengers: Infinity war’

-

afbijten als eerste film van het Marvel Cinematic Universe. Luidt deze nieuwe film het einde in van het ‘Iron Man’-tijdperk?

Downey jr.: “Geen flauw idee. Ik maak geen deel uit van een exclusieve cirkel die de touwtjes in handen heeft over het lot van Iron Man. Ik krijg enkel een update op het moment dat er iets van mij wordt verwacht als acteur. Uiteraard zou ik het jammer vinden als mijn avontuur erop zou zitten. Ik voel me nog kerngezond, maar als ik in de spiegel kijk, besef ik dat er niet meer veel overschiet van mijn zogenaamde babyface. (lacht) Ach, ik ben trots op de toon die Iron Man destijds heeft gezet en het domino-effect dat hij heeft veroorzaak­t voor andere getalentee­rde acteurs en actrices om de stap te zetten naar het Marvel-universum.”

Tom, twee jaar geleden nam je de fakkel over van Andrew Garfield als Spider-Man. Voel je jezelf al thuis in de superhelde­nfamilie?

Holland: “Het blijft een droom voor mij, want ik ben al van kinds af aan een grote fan. Het lijkt wel alsof ik de lotto heb gewonnen door alle Avengers in levenden lijve te mogen ontmoeten. (lacht) De sterke band met Robert Downey Jr. is vast en zeker mijn grootste troef. Hij wordt door iedereen aanschouwd als de Godfather van de superhelde­n en krijgt daardoor altijd vroegtijdi­g films toegestuur­d. Zo heb ik ‘Black Panther’ bij hem thuis kunnen kijken nog voor die werd losgelaten aan de rest van de wereld.”

De scenario’s van de Marvel-superhelde­nfilms behoren tot de best bewaarde geheimen ter wereld. Is het moeilijk om te acteren in een film waarvan je niet weet hoe die zal eindigen?

Downey jr.: “Regisseurs Anthony en Joe Russo zijn uitstekend in het communicer­en wat ze precies van ons verwachten. De broers komen absoluut niet over als controlefr­eaks die zich enkel vastpinnen op het originele scenario. Ze staan open voor onze feedback en geven acteurs ook de vrijheid om met elkaar te improviser­en.”

Holland: “Tegen het einde van de draaiperio­de krijg ik meestal een globaal idee van de verhaallij­n, maar hoe de stukken van de puzzel in elkaar zullen vallen, is voor mij nog steeds een raadsel... Daarvoor moet ik net zoals de fans geduldig de kat uit de boom kijken tot de wereldprem­ière.”

 ?? FOTO HBVL ?? Spider-Man (gespeeld door Tom Holland) en Iron Man (gespeeld door Robert Downey jr.) in ‘Avengers: Infinity War’.
FOTO HBVL Spider-Man (gespeeld door Tom Holland) en Iron Man (gespeeld door Robert Downey jr.) in ‘Avengers: Infinity War’.
 ??  ??
 ?? Foto GR ?? Onze Hollywoodr­eporter Greet in de armen van Robert Downey Jr.
Foto GR Onze Hollywoodr­eporter Greet in de armen van Robert Downey Jr.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium