Het Belang van Limburg

Ex opgelucht: “Maar waarom zou zijn broer liegen?”

-

Denise Vandyck (58) viel opnieuw van haar stoel gisteren: haar ex zou dan toch niet de Reus zijn. Ze is opgelucht, maar de twijfel overheerst.

Niemand bracht haar er de voorbije dagen van op de hoogte dat de onderzoeke­rs de piste van Chris Bonkoffsky als Reus van de Bende beetje bij beetje hebben verlaten. Vanuit Nederland reageert ze bijzonder verrast en opgelucht op de nieuwe wending. “Ik kon al die tijd maar blijven hopen. Leven met de gedachte dat je met een moordenaar getrouwd bent geweest, is ondraaglij­k.” Toch blijft de twijfel overheerse­n. “Ik ken P., de broer van Chris, goed. Waarom zou hij zoiets verzinnen? Waarom geloven ze hem plots niet meer? Tot de speurders mij opnieuw ondervrage­n en zeggen dat hij de Reus niet was, zal de akelige gedachte dat hij het toch was blijven overheerse­n.”

Toen de speurders op 20 oktober vorig jaar met een robotfoto van de Reus aan haar deur stonden, zei ze hen dat er geen twijfel mogelijk was. “Dat is Chris, 100 procent zeker.” Al die tijd is ze blijven piekeren. Over het feit dat hij altijd zei dat hij áán de Bende werkte, dat hij agressief was, dat hij te veel dronk, dat hij extreemrec­htse praat verkocht. En dat hij een wapen had, los van zijn dienstwape­n bij de rijkswacht. “Een Remington, waarmee hij vaak naar de schietclub trok. Dat is mij onlangs door een oude kennis van hem nog eens verteld. Toch was het in mijn hoofd simpelweg onmogelijk dat net een rijkswacht­er achter al die gruwel kon zitten. Maar de gelijkenis­sen tussen de Chris die ik heb gekend en de robotfoto’s zijn nu eenmaal niet te ontkennen.”(phu)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium