Het Belang van Limburg

Uitgebroke­n hond bijt hond oor af

- Geert HOUBEN

Dolly, de Mechelse herder van Nancy Aegden uit Leopoldsbu­rg, gaat voortaan met een oor minder door het leven. Een uitgebroke­n hond viel Dolly dinsdag aan met alle gevolgen van dien. Nancy postte intussen een opvallende foto van het afgerukte oor op Facebook. “Ik mag hopen dat de eigenaars nu eindelijk hun omheining zullen herstellen”, zucht ze.

Wat dinsdag een rustige wandeling langs de Antwerpses­teenweg in Leopoldsbu­rg moest worden, eindigde in een klein drama. “Eerder hadden we al gezien dat de omheining niet meer in orde was doordat de hond, een pitbullach­tige, die kapot beet. Het gebeurde al eens dat hij er zijn hoofd doorstak en begon te blaffen, maar nu hield de draad hem niet meer tegen. Nog een geluk dat het mijn man was die ging wandelen en de honden uiteindeli­jk uit elkaar kon halen. Dat was mij nooit gelukt”, zegt Nancy.

Intussen is Dolly terug thuis na het nodige oplapwerk bij de dierenarts. “Het oor weer aannaaien, was geen optie”, beschrijft Nancy. “Nog een geluk dat inwendig alles in orde is. Ze zal er niks aan overhouden behalve dat ze een oor kwijt is. Nu draagt Dolly een kap om te vermijden dat ze zich nog meer zou verwonden.” Nancy zocht intussen contact op met de eigenaars van de agressieve hond. Die boden meteen aan alle kosten te vergoeden. “Ik ga zo meteen de rekening van de dierenarts in hun brievenbus steken. Ze hebben me beloofd om alles te vergoeden, ze voelden zich heel rot en hebben de afsluiting meteen hersteld.”

Aangifte

Nancy diende geen klacht in bij de politie, maar hield het bij een melding. Nochtans adviseert dierengedr­agstherape­ut Dany Grosemans net om dat zeker wel te doen. “Ga naar de politie en doe aangifte. De kans is groot dat de hond opnieuw agressief wordt. Misschien valt hij dat wel een kind aan.” En wat kan je doen als je hond wordt aangevalle­n door een andere hond? “Probeer uw hond ergens aan vast te maken met de leiband en verwijder het agressieve dier. Trek niet aan zijn nekvel, poten of oren, maar aan zijn halsband.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium